Ako vznikla konšpiračná teória o reptiliánoch?Brainee x Canva
StoryEditor

Čo má spoločné Hillary Clinton a Justin Bieber? Obaja sú podľa trendu na TikToku reptiliáni a snažia sa ovládnuť svet

Antiyoutuber13.07.2023., 14:00h

Poslednou dobou sa šíri na TikToku video, v ktorom je údajne reptilián na palube lietadla a práve mení ľudskú podobu na jaštericu. Kto repiliáni vlastne sú a kde sa vzali? Medzi známe jaštery patrí Bill Gates, už zosnulá kráľovná Alžbeta alebo Hillary Clinton. A hádam ani nemusíme dodávať, že ide o svätý grál konšpirátorov.

Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň na TikToku začalo kolovať video, v ktorom žena vydesene kričí a chce opustiť lietadlo. Podľa nej totiž niekto, kto sedel vzadu, nebol skutočný, píše portál Antiyoutuber. Okamžite sa začali objavovať konšpiračné teórie, že mohlo ísť o reptiliána. Kto to ale reptiliáni vlastne sú?

@markyfromtoronto Here’s the original video of the woman on the plane and the Shapeshifter.                                         #womenontheplane #shapshift #plane #scared #fyp #ange2much #share #getoffmylawn #run #footage #alien #notreal #women #notreal #ladyontheplane #unbelievable #pickuplines #shapshift ♬ original sound - Marky

Reptiliáni by podľa konšpiračných teoretikov mala byť rasa mimozemských humanoidov s jaštericím vzhľadom, ktorí sa živia ľudským vzhľadom a snažia sa ovládnuť celý svet. Ide o jednu z najrozšírenejších konšpiračných teórií nielen na sociálnych sieťach. Konšpirační teoretici totiž podozrievajú takmer každého vplyvného človeka na svete, že by mohol byť reptilián.

Vraj menia podobu

To, že nevyzerajú ako jaštery, vôbec nevadí, vedia totiž na seba brať aj ľudskú podobu a ľubovoľne svoju vizáž meniť. Podľa niektorých sa to dialo práve na palube spomínaného lietadla. Jeden z pasažierov na videu totiž vraj žmurkal zľava doprava a nie zhora nadol, ako ľudia. Jedným z hlavných znakov reptiliánov sú okrem iného zvislé zreničky, a tak podľa niektorých dáva teória úplný zmysel.

Kde sa teória o existencii reptiliánov vlastne vzala? Prvýkrát sa o nich zmienila ruská autorka Helena Blavatsky, ktorá vo svojich dielach tvrdila, že predtým existoval kontinent lemurov, na ktorom vládli takzvaní dračí ľudia. Z nej si okrem iného vzal inšpiráciu spisovateľ Robert Howard, v ktorého knihách takzvaní hadí muži mali ľudské telo a hadiu hlavu. Zároveň svoju podobu mohli meniť podľa ľubovôle, čo využívali na ovládnutie ľudstva.

image

Konšpirátorom vybuchnú hlavy. Vďaka 5G sieti bude totiž Zem lepšie detekovateľná mimozemšťanmi

Ako zakladateľa konšpirační teoretici považujú Davida Ickeho, ktorý teóriu o reptiliánoch publikoval na konci minulého tisícročia. Podľa neho totiž stojí za celosvetovým sprisahaním proti ľudstvu vysokí reptilianski humanoidi. Pijú ľuďom krv, menia podobu a schovávajú sa v podzemných základniach. Okrem iného tiež tvrdil, že sú reptiliáni spojení s Georgom Bushom, kráľovskou rodinou alebo Rotschildovcami.

Každý vplyvný človek

Aj keď nie je Ickeho teória najnovšia, dodnes má svojich priaznivcov. Podľa mnohých z nich je spojenie kráľovskej rodiny a reptiliánov viac než jasné. Kráľovná Alžbeta pred smrťou totiž podľa nich vyzerala veľmi mlado a predovšetkým sa dožila veľmi vysokého veku, za čo vďačila ľudskému mäsu, ktorým sa celý život stravovala. Ach jaj.

Reptiliáni chcú samozrejme predovšetkým politickú moc, pretože tak najrýchlejšie ovládnuť svet. V čase amerických prezidentských volieb, kedy kandidovala Hillary Clinton, sa tak začalo špekulovať, že by reptiliánom mohla byť aj ona.

Na sociálnych sieťach totiž kolovalo video, kde v čase jedného z prejavov kašle a pije vodu, čo bol podľa mnohých jasný dôkaz, že kladie jašteričue vajcia do vody. Medzi ďalších známych jašterov patrí napríklad George Washington, George Soros, Bill Gates alebo napríklad Justin Bieber.

Niektorí si tiež myslia, že konšpiračné teórie o iluminátoch a reptiliánoch sú v podstate totožné. Všetci sa totiž snažia ovládať svet a spájajú sa s nimi podobné známe osobnosti. Reptiliáni sú však údajne oveľa častejšie politici, ilumináti naopak celebrity.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 14:15