Za peniaze od divákov si v priamom prenose pokojne vytrhnú aj zub.Tiktok/
StoryEditor

Zúfalí tiktokeri. Česi si za peniaze od divákov v priamom prenose vytrhli zuby

Antiyoutuber29.07.2023., 14:00h

Za krátke súboje sú schopní zarobiť si stovky eur. To, že sa tiktokeri Kroka a Čonny poznajú a celý spor je len divadlo, je väčšine sledujúcim zrejme jedno. Šialené výzvy, kedy si trhajú zuby, jedia popol, či zapaľujú koše, bavia tisíce ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Pojem novodobé žobráctvo je pre mnohých už zrejme známy. Užívatelia na sociálnych sieťach využívajú všemožné triky, aby zo svojich sledujúcich vytiahli čo najviac peňazí. Za majstrov v tomto odbore sa dajú zrejme považovať tiktokeri Jakub Kroka a David Čonny. Tí v posledných týždňoch naberajú čoraz viac na sledovanosti. Niektorí používatelia sú ale skeptickí a tiktokerom neveria. Myslí si, že väčšina výziev je iba zohrané divadlo. Čo je, ako napokon v minulosti dvojica potvrdila, aj pravda, píše Matěj Čech na portáli Antiyoutuber.

Koncept ich streamov je pomerne jednoduchý. Kroka a Čonny sa hrajú na veľkých nepriateľov z čoho ťažia. V jednom kuse si nadávajú a rasisticky sa urážajú. Hlavným momentom celého streamu je spoločný TikTok súboj, v ktorom súťažia o to, kto dostane od sledujúcich v určenom čase najviac darčekov. Ten, kto prehrá, musí následne splniť úlohu, ktorú si pred súbojom stanovili. Predtým išlo o pomerne neškodné a humorné tresty. Časom však zrejme zistili, že čím viac budú pritvrdzovať, tým viac divákov prilákajú a viac si zarobia.

image

Zvláštna zábavka na TikToku. Influenceri rozbíjajú prázdne i plné fľaše, chytili sa toho aj Slováci aj Česi

Sledovanosť ich streamov je enormná. Na takéto čísla sa im ani po členky nehrabe známa bizarná influencerka Shopaholic Adel. Nie je výnimkou, že majú v jednej chvíli na streame dohromady zhruba až päť tisíc ľudí, čo je na české pomery naozaj slušné.

Šialené výzvy

Úlohy, ktoré si v poslednej dobe stanovujú, sú čoraz viac tvrdšie a šialenejšie. Kroka si napríklad nedávno dokonca kliešťami vytrhol kus zuba.

V trestoch sa väčšinou snažia, aby fyzicky aj psychicky ten druhý trpel. Často si ale vymyslí úlohu, do ktorej zapojí aj tretiu osobu. Na takéto tresty sa zdá, že má väčšinou šťastie Čonny. Raz napríklad vylial horúcu omáčku na zrejme jeho spiacu sestru. 

Na druhej strane Kroka napríklad dostal za trest úlohu, aby svojej žene povedal, že sa rozvádza a nech ihneď odíde z bytu. „Zlato, ja už ťa nechcem. Ja som na chlapcov. Takže sa zbaľ a vypadni odtiaľto. Ja to myslím vážne. Podvádzam ťa už dva mesiace,“ hovorí Kroka rozospatej žene. Tá očividne nechápe, čo sa deje, pretože sa ju mal Kroka touto informáciou prebudiť.

image

TikTok sledoval novinárku prostredníctvom účtu jej mačky. Písala o pochybných praktikách čínskej sociálnej siete

Dá sa povedať, že obaja tiktokeri nemajú zodpovedajúci počet sledujúcich k tomu, koľko užívateľov následne na streamoch majú. Čonnyho napríklad sleduje iba 81-tisíc ľudí, čo sa s počtom užívateľov na jeho streamoch nedá porovnávať. Väčšina si ich streamy nájde zrejme cez For You page.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 13:38