NPC streamerka PinkyDoll za jeden deň zarobí cez 6400 eur.Twitter/bonzai/
StoryEditor

Za deň zarobia 6400 eur. NPC streamerky rozprávajú ako postavy z hier, baští im to celý TikTok

Antiyoutuber25.07.2023., 11:00h

TikTokom sa rozmohli bizarné videá na ktorých pekné dievčatá napodobňujú postavy z počítačvých hier. Počas živého vysielania opakujú dokola tie isté slová a popri tom im na účte pribúdajú tisícky eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Na TikToku sa objavuje čoraz viac sexuálneho obsahu, s ktorým prichádzajú tzv. NPC streamerky. Ide o krásne ženy, zvyčajne oblečené v nejakom provokatívnom kostýme s dlhými vlasmi, ktoré na streamoch dookola opakujú pár slov, robia pritom zvláštne pohyby a ďakujú za zaslané dary. Za jeden krátky stream môžu zarobiť tisícky eur.

Netreba dodávať, že TikTok, podobne ako väčšina ostatných platforiem, má vekové obmedzenie, ktoré tvorcovia vytvorili, aby zabránili šíreniu sexuálneho obsahu medzi neplnoletými. To sa však dá ľahko obísť a podľa prieskumu, ktorý zverejnil portál thesocialshepherd.com, je až dvadsaťpäť percent používateľov TikToku vo veku od desať do devätnásť rokov. Prístup k sexuálnemu obsah tak môžu ľahko získať aj tínedžeri.

image

28-ročná učiteľka si založila OnlyFans, jednu vec však nedomyslela. Jej študenti ju zaplavili žiadosťami o fotografie

Pošli darček, odhalím ti viac

Aj v našich končinách si na TikToku môžeš pozrieť množstvo podobného obsahu. V poslednom čase sa stali populárnymi účty tiktokeriek, ktoré predávajú svoje nahé fotografie. Na streame je možné vidieť len jednu mierne šteklivú fotografiu, na ktorej je napísaný cenník služieb tiktokerky. Zvyčajne za prekvapivo nie veľmi vysoký počet darčekov sľubuje poslať rôzne druhy svojich sexuálnych fotografií. Niektorí používatelia v komentároch často diskutujú o tom, že ide o podvod. Myslia si, že za účtom môže byť muž a že po zaslaní darčekov mu nebudú zaslané požadované fotografie.

Sexualita sa na TikToku nachádza v mnohých zákutiach a dá sa povedať, že v súčasnosti už nie je taká skrytá. Spomínané NPC streamerky zvyčajne využívajú svoj atraktívny vzhľad v živom vysielaní. NPC je skratka pre nehratelnú postavu alebo postavu v hre, ktorú hráč nemôže ovládať. Tieto postavy majú obmedzenú slovnú zásobu, spôsob komunikácie, pohyby a podobne. NPC môže byť aj slangový výraz pre niekoho, kto je mentálne zaostalý alebo jednoduchý. Niektoré tiktokerky zistili, že hraním týchto postáv vyvolávajú veľký záujem a rapídne im rastie počet sledovateľov.

Najaktívnejšou a najpopulárnejšou streamerkou NPC je pravdepodobne Pinkydoll. Preslávila sa najmä vďaka svojej otravnej fráze preloženej ako "Tá zmrzlina je taká dobrá", ktorú opakuje stále dokola, keď jej niekto pošle zmrzlinový darček. Hoci ide o darček malej hodnoty, Pinkydoll dostáva na jeden stream obrovské množstvo týchto zmrzlín, za ktoré dokáže zarobiť nepredstaviteľné množstvo peňazí. Zverila sa, že niekedy len na darčekoch zarobí za deň cez 700 eur.

Nápadité alebo hlúpe? 

Celková suma, ktorú PinkyDoll dokáže každý deň zarobiť sa však pohybuje okolo 6400 eur, uvádza portál Unilad. To čo predvádzajú NPC streamerky je veľmi obmedzené, no pri niektorých nápadoch ti až rozum zastavuje. A tak si môžeš položiť otázku, či by si bol schopný vymyslieť niečo také? 

Počas nedávneho živého vysielania sa PinkyDoll, vlastným menom Fedha Sinon, natočila pri tom ako robí žehličkou popcorn. Áno, žiaľ, je to pravda! A malo to úspech. 

A popri tom rozprávala frázy typu "zmrzlina je taká dobrá, mňam, mňam" alebo "áno, áno, áno". Táto 27-ročná autorka, ktorá sa len nedávno stala virálnou, spomínanou tvorbou zarába na rôznych platformách. Na TikToku sa jej zárobok pohybuje okolo 1900 až 2800 eur za stream a to práve vďaka fanúšikom, ktorí jej posielajú virtuálne nálepky, ktoré však majú reálnu finančnú hodnotu, ako uvádza v rozhovore pre New York Times. Na nálepky často aj reaguje a sledovatelia sú z toho nadšení. Majú tak pocit autenticity a toho, že ju ovládajú. 

Ako uvádza portál Unilad, k tejto bizarnej "práci" sa PinkyDoll dostala úplnou náhodou. "Bola som len roztomilá," povedala a dodala, k tomu, že si pamätá len to, že niekto jej povedal, že vyzerá ako NPC a odrazu za to zarába neskutočné prachy. 

PinkyDoll prezradila, že pri svojej tvorbe je inšpirovaná najmä postavami z Grand Theft Auto, čo je pri pohľade na jej streamy zjavné. Svojím prejavom tiež zapôsobila na producenta Timberlanda, ktorý zremixoval jej hlas, a raperku Cardi B, ktorá retweetla klip s ňou ako NPC.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 11:16