Andrew Tate s bratom TristanomInquam Photos/octav Ganea/Via Reuters
StoryEditor

Andrew Tate na súde nepochodil. Pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi a založenia zločineckej skupiny zostáva v domácom väzení

Miroslav Kamody07.07.2023., 10:00h

Bratom, obvineným zo závažných trestných činov, sa už domáce väzenie zunovalo a chcú ísť na slobodu. Aj keď dvojica sudcov sprvu zaváhala, nakoniec padlo rozhodnutie, že ani jeden z nich na slobodu zatiaľ nepôjde.

Lajkuj Brainee.sk na

Britsko-americký bývalý boxer a influencer Andrew Tate prehral odvolanie proti rozhodnutiu súdu ponechať ho v domácom väzení. Informácie od jeho hovorkyne priniesol portál LadBible.

Odvolací súd v Bukurešti rozhodol o odvolaní 36-ročného bývalého profesionálneho kickboxera, ktorý napadol rozhodnutie súdu z 23. júna o predĺžení opatrenia domáceho väzenia o ďalších 30 dní, keďže trestný prípad pokračuje.

image

Bude TikTok zakázaný? 13-ročným deckám pretláča obsah mizogýnov a videá o samovraždách

Vážne obvinenia

Rozhodnutie bolo prijaté niekoľko dní po tom, ako rumunská agentúra pre boj proti organizovanému zločinu DIICOT formálne obvinila Tatea, jeho brata Tristana a dve rumunské ženy. Všetci štyria podozriví boli obvinení z trestných činov obchodovania s ľuďmi a zo založenia organizovanej zločineckej skupiny.

Všetci štyria podozriví obvinenia popreli. Koncom minulého mesiaca bolo kontroverznej hviezde sociálnych sietí predĺžené domáce väzenie o ďalších 30 dní. V reakcii na túto správu 36-ročný muž uviedol, že od decembra 2022 „nebol na slobode”.

image

Andrew Tate je podozrivý z obchodovania s ľuďmi.

Twitter/cobratate_real/

„Po 176 dňoch väznenia, v cele aj v mojom dome - vypršala zákonná hranica držania človeka bez obvinenia. Okamžite ma obvinili - a požiadali sudcu o predĺženie domáceho väzenia. Sudca dnes ráno súhlasil. Zostávam zamknutý vo svojom dome. Od decembra minulého roka som nebol na slobode,” napísala kontroverzná modla teenagerov na Twitteri.

Nerozhodnosť sudcov

Pred štvrtkovým konečným rozhodnutím odvolacieho súdu sa dvaja sudcovia nezhodli na tom, či opatrenie domáceho väzenia potvrdiť alebo nie. To znamenalo, že bol prizvaný tretí sudca, aby rozhodnutiu predsedal.

image

Andrew Tate sa chvastal autami, provokoval Gretu Thunberg. Tá ho zotrela tweetom o jeho penise

Mateea Petrescu, hovorkyňa bratov Tateovcov, uviedla, že pôvodné rozhodnutie sudcov nebolo jednomyseľné, a to dáva nádej - aj keď bratia odvolanie prehrali - pretože po prvýkrát od ich zatknutia „sudca rozhodol, že bratom by malo byť umožnené voľne sa pohybovať v Rumunsku bez obmedzení”.

Fyzické násilie a psychický nátlak

„Považujeme to za veľký krok k právoplatnému oslobodeniu Andrewa a Tristana,” povedala. Petrescuová dodala, že hoci bratia „utrpeli významné škody na svojej povesti, zostávajú optimistickí a naďalej veria rumunskému justičnému systému”.

image

Andrew Tate s bratom Tristanom

Inquam Photos/octav Ganea/Via Reuters

Tate a jeho brat boli prvýkrát zatknutí 29. decembra vo svojom dome v Bukurešti a zostali vo väzbe do 31. marca, potom boli umiestnení do domáceho väzenia. V čase prvého zatknutia agentúra DIICOT uviedla, že šesť obetí, ktoré pôvodne identifikovali, bolo vystavených „aktom fyzického násilia a psychického nátlaku” zo strany údajnej zločineckej skupiny.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:45