Autorka romantickej beletrie najprv nafingovala smrť, potom si založila fake účet na fóre svojich fanúšikov a celý čas s nimi komunikovala.Brainee X Canva/
StoryEditor

Autorka románov vstala z mŕtvych. Predstierala smrť, teraz hlási comeback, fanúšikovia zúria

slo09.01.2023., 14:00h

Autorka milostných románov Susan Meachen, ktorá údajne pred niekoľkými rokmi spáchala samovraždu, sa teraz ozvala fanúšikom a ohlásila svoj návrat. Za jej rozhodnutím zmiznúť zo sveta vraj stála ťažká životná situácia a rodinné problémy.

Lajkuj Brainee.sk na

V septembri 2020 uviedla žena, ktorá sa vydávala za dcéru známej autorky, že jej matka spáchala samovraždu. Meachen si za roky svojej práce vybudovala širokú sieť fanúšikov, ktorí po tomto oznámení trúchlili, píše sa na webe iDnes.cz.

image

Majka si na vysnívanú čajovňu zarobila jazdením na kamióne: Cúvanie bol neustály boj, najhorší vodiči sú v Portugalsku

Na spisovateľku spomínali aj jej kolegovia. „Keď som sa dozvedela, že si jedna z nás si vzala život, bolo to veľmi deštruktívne,“ povedala podľa serveru BBC autorka milostných románov Susan Cole.

Internetom sa potom začali šíriť zvesti, že Meachenová čelila šikanovaniu. Počas druhého výročia dátumu jej údajného úmrtia skupina jej fanúšikov pripravila na jej počesť aukciu kníh, vznikla aj séria poviedok, ktorej mottom bolo „Udržať šikanovanie tam, kam patrí, teda v beletrii“.

Všetky aktivity spojené s odkazom autorky sa ale rozplynuli v tomto týždni, keď sa Meachenová „ozvala zo záhrobia“. Svoj návrat oznámila na sociálnych sieťach a priznala, že jej samovražda bola zinscenovaná.

Mŕtvi ľudia neprispievajú

Po „znovuoživení“ spisovateľky sa na ňu na sociálnych sieťach zniesla vlna kritiky. „Myslela som si, že toto sa deje len vo fikcii. Vôbec nerozumiem tomu, čo si mohla myslieť. Toto ľudia jednoducho nerobia,“ rozhorčila sa nad počínaním svojej kolegyne z fachu spisovateľka Cole.

image

Prekašľal sa až k miliónu. Najväčší podvod, ktorý sa stal v populárnej televíznej šou Chceš sa stať milionárom?

Jedna z fanúšičiek, ktorá je od roku 2019 súčasťou online komunity, uviedla, že táto správa zničila autorkinu fanúšikovskú základňu. „Nikto teraz nevie, čomu môže veriť. Čo je skutočné a čo nie?“ pýtala sa teraz pravdepodobne už bývalá fanúšička Adams.

Pred viac ako dvoma rokmi údajná dcéra Meachen použila facebookový profil autorky a požiadala o pomoc pri dokončení matkinho posledného románu a propagácii jej predchádzajúcej práce. Aj v nasledujúcich príspevkoch však táto žena používala niektoré slovné obraty, ktoré boli typické pre samotnú spisovateľku. „Všetci sme došli k záveru, že to bola celý čas ona, nie jej dcéra,“ povedala Adams.

Potom Meachenová skupine prezradila, že je skutočne nažive. Podľa dokumentov zdieľaných s BBC autorka počas uplynulých dvoch rokov prispievala do skupiny pod prezývkou. „Teraz sa nachádzam na lepšom mieste a dúfam, že zase budem písať. Nech začne zábava,“ napísala na Facebooku po odtajnení prekvapenia.

Prečo sa vracať?

Príspevok vyvolal pobúrenie naprieč skupinou autorov podobných kníh. Cole uviedla, že svoju kolegyňu konfrontovala v správe na Facebooku a požadovala vysvetlenie. „Prečo sa vôbec vracať? Prečo nezostať pod prezývkou, ktorú si používala?“ pýtala sa.

image

Väznili ich, prenasledovali ich rodiny, zakazovali im pracovať: Poznáš slovenských disidentov-spisovateľov?

Meachen uviedla, že za celú situáciu môže jej rodina. „Rozhodla som sa takto odmlčať, zatiaľ čo som pracovala s mojím psychiatrom a terapeutom, aby som sa z tej situácie dostala,“ odpovedala spisovateľka. „Predstierať vlastnú smrť bola jediná možnosť, ako sa vyhnúť nenávistným správam, ktoré som stále dostávala,“ dodala.

Fanúšikovia teraz chcú vedieť, či všetky dary, ktoré odovzdali rodine, aby sa lepšie vyrovnala so stratou spisovateľky, dostanú späť. „Obrátila som sa na políciu a podala som žalobu za podvod,“ povedala Adams, podľa ktorej autorka takto konala, len aby zviditeľnila svoju prácu.

 

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:19