Charles Ingram vyhral Milionára podvodm.Twitter/charles Ingram/
StoryEditor

Prekašľal sa až k miliónu. Najväčší podvod, ktorý sa stal v populárnej televíznej šou Chceš sa stať milionárom?

Michal Čiernik09.01.2023., 10:00h

Vyhral Milionára, šek mu však zobrali. Namiesto toho skončil vo väzení spolu so svojimi komplicmi za najväčší podvod v populárnej televíznej šou.

Lajkuj Brainee.sk na

Bývalý britský major Charles Ingram je asi viac súťaživý, ako by sa na patrilo. Potom, ako jeho žena Diana a jej brat Adrian v televíznej šou Chcete byť milionárom? vyhrali každý po 32 tisíc libier, nechcel ostať pozadu. Tentokrát však spolu so svojou ženou a kamarátom, profesorom Tecwenom Whittockom, išli na istotu. Tí mali totiž presné inštrukcie, ako sa majú v hľadisku správať.

Ingram zozačiatku vystupuje skromne a vôbec nevyzerá na nejakého preborníka. „Prečítal som si pár knižiek, budem rád, keď neskončím s hanbou,“ odpovedal na otázku, ako sa na súťaž pripravoval.

Zo začiatku to aj podľa toho vyzeralo. Nečakane rýchlo využije nápovedu od divákov aj priateľa na telefóne. Potom sa však z ničoho nič rozbehne. „Kto bol druhým manželom Jacqueline Kennedy,“ znela otázka za osem tisíc libier. Súťažiaci je v rozpakoch a niekoľko krát nahlas zopakuje všetky odpovede. Vždy keď vysloví meno Aristoteles Onassis, chytí profesor Whittock záchvat kašľa.

image

Na podvode sa podieľala aj jeho žena Diana.

Wikimedia/Swns

Pri otázke: „Kto vydal v roku 2000 hudobný album Born To Do It?“ Však vzdelaný profesor tápe. Našťastie sa iniciatívy chopí Charlesova manželka Diana a jej decentné odkašľanie pošle jej manžela ďalej.

image

Kvíz s otázkami, ktoré zazneli v Milionárovi. Poznáte správne odpovede, ktoré vyhrali ľuďom státisíce korún?

Takýmto tempom to pokračuje až k poslednej miliónovej otázke. „Ako sa hovorí číslu, ktoré sa skladá z jednotky a sto núl?“ Pýta sa moderátor. Ingram netuší, ale drží sa jeho premysleného plánu. Poctivo číta možnosti a vždy keď zaznie slovo googol si Whittock nenápadne odkašle. Charles neváha, označí správnu odpoveď a symbolický šek na v prepočte 1 130 000 eur už drží v ruke. Peňazí sa ale nikdy nedočká.

image

Periodickú tabuľku vedel naspamäť už v šiestich. Mladý génius má vyššie IQ ako Stephen Hawking či Albert Einstein

Niekoľko dní po predstavení dostal Ingram správu, aby zavolal Paulovi Smithovi, šéfovi spoločnosti, ktorá show pripravila. Pán Smith povedal, že počas nahrávania relácie došlo k „nezrovnalostiam“ a nebude sa vysielať. V tom čase už bola kontaktovaná aj polícia.

Na následnom súdnom spore trval Ingram na tom, že kašeľ nepočul. Aj napriek tomu, že bolo počas druhého večera nakrúcania zaznamenaných 192 odkašľaní pričom 19 z nich bolo počas významných momentov. Prokurátori uviedli, že tento kašeľ pochádzal od Whittocka, ktorý sa obhajoval tým, že celý život trpí alergiou na prach.

Všetci traja boli 7. apríla 2003 odsúdení z podvodu. Diana aj Charles dostali 18-mesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na dva roky, zatiaľ čo Whittock dostal 12-mesačný trest s podmienečným odkladom na dva roky. Okrem toho museli zaplatiť všetci traja aj pokutu v hodnote 67 tisíc libier.

image

Tretie záhadné úmrtie súvisiace s kryptomenami za posledný mesiac. Môže za to ich krach?

Po tomto škandále musel Ingram predať svoj dom no televíznych šou sa nevzdal. So svojou manželkou Diane sa zúčastnil The Weakest Link či dokoca Výmeny manželiek. O bizarnom podvode dokonca vznikla v roku 2020 aj trojdielna miniséria Quiz od Jamesa Grahama v ktorej si hlavných predstaviteľov zahrali Matthew Macfadyen a Sian Clifford.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:31