Najbohatšie zvieratá na planéteBrainee x Canva, Instagram
StoryEditor

Najbohatšie zvieratá na planéte. Mačka Taylor Swift má hodnotu takmer 100 miliónov dolárov, pes Gunther VI. až pol miliardy

kam07.01.2023., 16:42h

Väčšina z nich zarobila viac ako my všetci za celé naše životy. Za svoju popularitu vďaka sociálnym sieťam či známym majiteľom.

Lajkuj Brainee.sk na

Meno Olivia Benson ti môže byť známe jedine v dvoch prípadoch. Buď si fanúšikom amerického seriálu Law & Order (Právo a poriadok), alebo zbožňuješ Taylor Swift. My však dnes budeme hovoriť práve o druhom prípade.

Táto mačka, ktorú vlastní populárna speváčka, totiž obsadila bronzovú priečku na zozname najbohatších zvierat sveta. Ten sa objavil na webe All About Cats, no zahŕňa všetky druhy zvierat.

image

Slováci na TikToku. Títo influenceri sú na populárnej platforme absolútnymi lídrami

Multimiliónový úspech

Podľa webu má štvornohá Olivia Benson čistú hodnotu 97 miliónov dolárov (84,3 milióna eur) a je to „najlepšia priateľka a spoločníčka umelkyne Taylor Swift, ktorá si kladie otázku: je instagramová celebrita naozaj najziskovejšia profesia pre vášho domáceho maznáčika?”

Táto škótska klapouchá mačka zarobila svoje bohatstvo hraním po boku svojej majiteľky v niekoľkých hudobných videách, vytvorila vlastnú značku a jej portréty sa objavili v mnohých veľkorozpočtových reklamách. Medzi nimi boli značky, ako Diet Coke si Ned Sneakers.

Pokiaľ si pred výplatou, zrejme ti nepadne úplne vhod fakt, že niekde na svete vykašliava srsť mačka, ktorá má majetok v sume, na ktorú by si pri priemernom slovenskom plate musel pracovať 5 424 rokov. Nejde pritom ani zďaleka o najbohatšie zviera na svete.

Najbohatšie zviera na svete

Ním je nemecký ovčiak známy ako Gunther VI. Ten je vlastníkom spoločnosti Gunther Corporation, multimediálnej produkčnej spoločnosti so sídlom v Pise v Taliansku. Táto firma okrem iného spravuje majetky, medzi nimi aj majetok samotného psa.

Robí to prostredníctvom investícií do nehnuteľností, vďaka čomu jeho dedičstvo narástlo z 80 miliónov dolárov (75 miliónov eur), ktoré nadobudol jeho „starý otec”, na aktuálnych závratných 500 miliónov dolárov (468 miliónov eur).

Na druhom mieste sa umiestnila majiteľka firmy s prémiovým krmivom pre mačky, Nala Cat. Jej čistá hodnota je 100 miliónov (93,7 milióna eur).

Najväčší vplyv na Instagrame

Aby toho nebolo málo, web sa pozrel aj na najvplyvnejších domácich miláčikov na Instagrame. Mnohí chlpáči totiž zarábajú peniaze práve vďaka svojej sláve na sociálnych sieťach.

„Analýzou instagramových účtov domácich miláčikov s najväčším počtom sledovateľov, hodnotení páči sa mi a miery angažovanosti sme objavili 50 najvplyvnejších domácich miláčikov,“ uviedol web All About Cats vo svojom vyhlásení.

image

Slovenskí politici na Facebooku. Jednotka v sledovateľoch je prezidentka, najviac príspevkov si za minulý rok platil smerák

„Pomocou údajov z Instagramu sme odhadli, koľko by každý z týchto domácich miláčikov mohol zarobiť za príspevok na Instagrame, aby sme zistili, kto z nich zarábal najviac a koľko najvplyvnejších mačiek dokázalo zarobiť za príspevok.“

Rozkošný (živý?) psík

Na prvom mieste tohto rebríčka nájdeš psíka menom Jiffpom. Tento pomeranian má 9,5 milióna sledovateľov, no keďže už takmer rok sa na jeho účte neobjavili nové fotografie, ľudia sa čoraz častejšie pýtajú, či nezomrel. 

Na druhom mieste je už vyššie spomínaná Nala Cat, tretie miesto patrí účtu menom Doug the Pug, ktorého sleduje 3,8 milióna ľudí. Táto trojica profilov si podľa výpočtov môže za jeden príspevok pýtať od 11-tisíc do takmer 30-tisíc eur za jeden post. Nevieme, ako ty, ale my si ideme zaliať wifonku - slzami.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 17:06