Fotografie zvierat, ktoré sa dostali do finále v súťaži Comedy Wildlife Photography Awards.Miroslav Srb, Valtteri Mulkahainen/Comedy Wildlife Photo
StoryEditor

FOTO Súťaž o humorné fotografie voľne žijúcich zvierat pozná finalistov. Zaručene ti zlepšia piatok

Nikola Michalkova21.10.2022., 12:00h

Od usmievajúcich rýb až po mávajúceho medvedíka čistotného. Sú známi finalisti v súťaži Comedy Wildlife Photo Awards. Fotografie ti zaručene zlepšia piatok.

Lajkuj Brainee.sk na

Do užšieho výberu v tohtoročnej súťaže Comedy Wildlife Photography Awards sa dostali fotografie nenápadných tučniakov, zebry, zdesenej opice, usmievajúcich rýb či mávajúceho medvedíka čistotného. 

Medzi 40-timi fotografiami, ktoré sa taktiež dostali do užšieho výberu z celého sveta, je aj superhrdinská veverička, levíča, ktoré naráža do stromu. Fotografie dokazujú, že svet zvierat je skutočne čarovný a prináša aj vtipné momenty, ktoré sa ľuďom podarili zachytiť a zvečniť vo fotografiách. Finalistov tohto roka si môžeš pozrieť v galérii.

Už od roku 2015

Oceňovanie fotografií zvierat žijúcich vo voľnej prírode bolo založené v roku 2015 profesionálnymi fotografmi Paulom Joynson-Hicksom a Tomom Sullamom. Dvojica na portáli CNN hovorí, že cieľom je „vytvoriť súťaž, ktorá sa zameria na ľahšiu, vtipnú stránku fotografie divokých zvierat, ale bude mať taktiež dôležitú úlohu pri podpore ochrany voľne žijúcich živočíchov.“

„Keďže sa toho vo svete deje toľko, všetci by sme mohli využiť skvelú dávku zábavy a smiechu a tohtoroční finalisti to určite dokázali,“ povedal Sullam o ročníku roku 2022.

image

Sex a sila v ríši zvierat. Tieto druhy a ich rozdiely ťa presvedčia, že si sa v škole nič nenaučil

Podpora organizácií

Každý rok súťaž podporuje rôzne ochranárske organizácie. Tento rok podporu dostane organizácia Whitley Fund for Nature, charita na podporu ochrany prírody na globálnom juhu. 

Víťaz súťaže bude známy 8. decembra. Minulý rok sa víťaznou fotografiou stala snímka Kena Jensena, ktorá zachytáva opicu v bolestivej polohe na drôte. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 23:26