Cara Delevingne v novom dokumente objavuje záhady sexuInstagram/cara Delevingne, Canva/
StoryEditor

Cara Delevingne darovala svoj orgazmus vede. Chce pomôcť so zásadným zistením o sexe

Miroslav Kamody29.11.2022., 15:00h

Prečo dosiahne počas pohlavného styku orgazmus viac mužov ako žien? Aj na túto otázku sa v novom dokumente pokúsi odpovedať Cara Delevingne.

Lajkuj Brainee.sk na

Supermodelka a herečka Cara Delevingne je známa svojou extravagantnosťou a často kontroverznými rozhodnutiami. Ako informuje portál Indy100, nič nezostala dlžná ani tentokrát.

Svetu vedy sa totiž rozhodla darovať svoj orgazmus, aby mohol byť preskúmaný a priniesť odpoveď na jednu z najzásadnejších otázok, ktorá ľudí máta už roky. Všetko je súčasťou šesťdielneho dokumentárneho projektu BBC s názvom Planet Sex.

image

Pomerne zdravému mužovi sa prejavila alergia na orgazmus. Má prejavy choroby, ktorú sme mali už všetci

Čo robí orgazmus s telom

30-ročná modelka a hviezda filmov Suicide Squad, Valerian a mesto tisícich planét či Papierové mestá navštívila počas pobytu v Nemecku nemocnicu, v ktorej jej odobrali vzorky krvi pred a po vyvrcholení. Chce tak zistiť, čo orgazmus vlastne robí s telom.

Ide o súčasť odhaľovania takzvanej „rodovej klimatickej medzery“. Tá sa pokúša zistiť, prečo je pre mužov ľahšie dosiahnuť orgazmus ako pre ženy.

„Som tu, aby som mala orgazmus a darovala ho vede. Myslím si, že ženská sexuálna túžba bola definitívne potlačená. Z vlastného milostného života viem, aké sexuálne ženy dokážu byť. Takže si myslíte, že v 21. storočí by muži a ženy mali mať rovnako uspokojivý sexuálny život, však?“ povedala o epizóde Delevingne.

Rozdiel medzi mužmi a ženami

„Nuž, pripravte sa na šok. Pokiaľ ide o orgazmus, existuje jednoznačný rozdiel medzi pohlaviami.“ Podľa vedcov až 95 percent heterosexuálnych mužov dosiahne počas pohlavného styku orgazmus. Pri ženách je to len 65 percent.

image

Na rozbehnutie sexshopu mu požičal otec. Dnes má ročný obrat viac ako 800-tisíc eur

„Aby som bola úprimná, myslím si, že to znie ako príliš veľa. Väčšina mojich kamarátok hovorí, že je to pravdepodobne 15 alebo 20 percent. Zdá sa, že lesbičky a queer ženy sú na tom rozhodne lepšie,“ hovorí herečka a modelka.

Dokument, ktorý búra hranice tabu

Cieľom výskumu je študovať chemickú látku známu ako endokanabinoidy a jej hladiny v Delevingnovej systéme pred a po orgazme. Keď sa chemikália uvoľní, pomáha znižovať úzkosť, zosilňuje eufóriu a zvyšuje odozvu rozkoše počas sexu.

Ako však pripomína portál, toto je len jedna z mnohých vecí, na ktorých sa 30-ročná Cara v dokumente podieľala, aby lepšie porozumela sexu. V predchádzajúcej epizóde Planet Sex sa napríklad zúčastnila „masturbačného seminára“.

Na Slovensku si síce dokumentárnu sériu nepozrieš, nie je však vylúčené, že sa to v budúcnosti vďaka niektorej zo streamovací platforime zmení.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 16:35