Situácie, pri ktorých sa robenie selfie premenilo na katastrofuBrainee X Canva/
StoryEditor

Škoda za státisíce či pád do sopky. Toto sú situácie, pri ktorých sa robenie selfie premenilo na katastrofu

kam24.08.2022., 10:00h

Urobiť si selfie je normálne, na dovolenke je to v podstate povinnosť. Všetko však má svoje hranice.

Lajkuj Brainee.sk na

Dovolenkové obdobie je ešte stále v plnom prúde, čo znamená, že množstvo Slovákov stále cestuje po celej krajine (či dokonca svete). S tým prichádza aj fenomén robenia si fotografií a selfie, ktoré nám už navždy budú pripomínať navštívené miesta.

Ako pripomína portál Gizmondo, na internete nájdeš veľké množstvo návodov, ako si odfotiť dokonalú selfie s dobrým svetlom a úsmevom, pri ktorom nebudeš vyzerať ako psychopat na steroidoch. Omnoho menej sa však píše o tom, čo pri robení selfie rozhodne nemáš robiť. Máme pre teba zoznam momentov, ktoré pri robení selfie viedli k totálnej katastrofe.

image

TikTok rovná sa smrť? Pozreli sme sa na úmrtia slávnych TikTokerov, z mnohých príbehov mrazí

Domino efekt

Fotiť sa v múzeu je mimoriadne obľúbené. Môžeš si urobiť pamiatku na gigantické exponáty či maľbu svojho obľúbeného maliara. Aj tu však platia isté pravidlá a to najzákladnejšie je mimoriadne jednoduché - ničoho sa v múzeu nedotýkaj. Inak môžeš skončiť ako žena z Los Angeles, ktorá sa dostala na titulky novín v roku 2017.

Nešťastnou náhodou sa totiž pri robení selfie pošmykla a spôsobila škodu za približne 200-tisíc dolárov. Ako môžeš vidieť vo videu nižšie (celá dráma sa odohráva v pravom hornom rohu), žena spadne na zadok a narazí do podstavca. Ten ako domino zrútil všetky ostatné, vďaka čomu žena poškodila viac ako tucet exponátov. Tri sa už nepodarilo opraviť.

Príliš ohnivá fotka

Pokúsiť sa o originálnu dovolenkovú fotku je niečo, čomu neodolá takmer nikto z nás. Niekedy sa však môže stať, že svoj telefón neudržíme v ruke a nás čaká opäť trápenie s prasknutým displejom. V takýchto situáciách je bežné, že sa svoj mobil snažíme inštinktívne zachrániť. Treba si však uvedomiť, či to naozaj skutočne stojí za to.

Jasným príkladom je aj muž, ktorý pred mesiacom spadol do sopky Vezuv, pretože sa snažil zachrániť svoj telefón. Ten sa mu vyšmykol po robení selfie z rúk. Asi netreba dodávať, že Vezuv je stále aktívna sopka, takže muž mal poriadne šťastie, že zo sopky ho záchranári vytiahli len s ľahkými zraneniami.

image

Sopka Vezuv

Unsplash/victor Malyushev/

Smrtiaca plavba

Pokiaľ si niekedy išiel na okružnú plavbu loďou, prípadne si sa vybral na lodi či kajaku, tak veľmi dobre vieš, koľko krásnych záberov pre selfie sa dá nájsť. Zároveň však podstupuješ riziko, že loď sa môže prevrátiť. A pokiaľ na nej nie si sám, tak riskuješ aj život ostatných.

Presne to sa stalo minulý rok v Indonézii. Vtedy sa prevrátila loď po tom, ako sa 20 ľudí nahrnulo na jednu stranu, pretože si chceli urobiť skupinovú selfie. Deväť z nich sa nakoniec utopilo. Je však potrebné dodať, že boli porušené asi všetky bezpečnostné opatrenia. Miestne noviny napríklad uviedli, že loď bola preplnená a riadilo ju 13-ročné dievča.

image

Kajak

Unsplash/filip Mroz/

Pre slávu všetko

TikTok je momentálne extrémne populárny, no aj nebezpečný. Medzi tvorcov, ktorí zahynuli pri nakrúcaní nového obsahu na TikTok, patrí aj Xiao Qiumei, ktorá zomrela vo veku 23 rokov. Mladá žena pracovala ako operátorka žeriavu, takže jej videá priamo súviseli s jej prácou. Jedného dňa sa rozhodla, že pre svojich 100-tisíc sledovateľov natočí nové riskantné video.

image

Manipulácia ľudí či popieranie klimatickej zmeny. Uniknuté dokumenty ukazujú, že Facebook zlyháva úplne vo všetkom

Vo videu bolo vidieť, ako hovorí do kamery v kabíne žeriavu. Potom už nasledovali len rozmazané zábery. Ako sa ukázalo, Xiao spadla z výšky približne 50 metrov. Očití svedkovia povedali, že keď dopadla na zem, telefón mala stále v ruke. Podľa New York Post išlo o druhú TikTokerku, ktorá zomrela pri natáčaní obsahu. Najsmutnejšie na tom je, že Xiao mala údajne dve deti.

Netýraj zvieratá 

Dobrá plážová selfie je základnou výbavou dovolenkových fotiek z plážových destinácií. Je pri nich dobré svetlo, zlatá hodinka vyzerá ako z ríše snov a pokiaľ si poctivo pracoval na svojej letnej postave, ešte aj máš čo ukázať. Celá idylka sa však končí, ak sa namiesto vyššie spomínaných vecí rozhodneš týrať zvieratá.

Ako môžeš vidieť na videu nižšie, muž na Palm Beach na Floride sa z nepochopiteľných dôvodov rozhodol vytiahnuť z mora malého žraloka. Jeho dôvod bol jednoduchý - urobiť si pár selfies. Jeho konanie sa nedá označiť inak, ako týranie zvierat. A to bez ohľadu na to, že môže byť nebezpečné.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:14