VIDEO Za pár drinkov zaplatil 210 eur. PPPíter odhalil v Maďarsku bar, ktorý okráda turistov.Youtube/PPPíter
StoryEditor

VIDEO Za pár drinkov zaplatil stovky eur. PPPíter poukázal v Maďarsku na podvodný bar, ktorý okráda turistov

kov25.08.2022., 13:00h

Pohostinstvo na ulici Hájos patrí k najhoršie hodnoteným podnikom v strednej Európe.

Lajkuj Brainee.sk na

Známy slovenský YouTuber PPPíter vo svojej video sérii mapuje najhoršie hodnotené podniky a hotely v strednej a východnej Európe. V najnovšom videu sa spoločne s Maťom Zedníčkom vydal do Budapešti, kde sa im podaril naozaj husársky kúsok. Poukázali totiž na bar, ktorý okráda cudzincov.

Bar okráda turistov

Ich výberu najhoršie hodnoteného podniku predchádzal internetový rešerš, kde narazili na bar na ulici Hájos. Tento podnik podľa užívateľských recenzií roky okráda zahraničných návštevníkov. Podvod spočíva v tom, že neďaleko baru vyčkáva dvojica žien, ktoré sa snažia (predovšetkým mužských) turistov nalákať na posedenie v bare.

Tam sa ženy nechávajú pozývať na neskutočne predražené alkoholické drinky. Na nápojovom lístku sú dokonca falošné ceny. Samozrejme celý účet nakoniec zaplatia turisti.

image

Winnetou končí. Dostal úplnú stopku od vydavateľstva, vraj propaguje rasizmus a falošné predstavy o Indiánoch

Presne do tohto podniku sa vybral aj známy slovenský YouTuber s kolegom, a na vlastné oči sa presvedčili, že recenzenti na TripAdvisor neklamali. Scenár ich večera bol totiž navlas rovnaký. V okolí baru totiž narazili na dve ženy, ktoré sa im prihovorili a navrhli im, či nepôjdu spoločne do baru.

Dotyčné boli veľmi iniciatívne, a bolo vidno, že v podobnej situácii sa určite neocitali prvýkrát. V bare spoločne s YouTuberom a jeho kolegom strávili 20 minút. Partia vypila dvanásť poldecákov miestnej pálenky, dve malé fľaše šampanského a dve koly. Účet, ktorý však nakoniec PPPíter zaplatil činil astronomických 210 dolárov (alebo eur, keďže ich hodnote je momentálne rovnaká).

Reagovali aj maďarské médiá, starosta začal konať

Video z inkriminovaného večera má na YouTube za pár dní už viac ako 150-tisíc pozretí, a zareagovali naň už aj maďarské média. Daily News Hungary píše o „najväčšom barovom podvode v Maďarsku“, nekalé praktiky si všimol aj Budapest Környéke. Podovod dokonca neušiel ani pozornosti starostu mestského obvodu Terézváros Sopronimu, kde sa bar nachádza.

 

„Takéto miesto nepoškodzuje len vlastnú povesť, ale aj ostatné reštaurácie v Hajósovej ulici, a dokonca celý Terézváros,“ napísal na Facebooku. Informoval aj o tom, že na základe videa sa rozhodol konať.

Ulica Hájos bude preto v najbližšej dobe viac monitorovaná políciou. Okrem toho sa v mestskej časti zavedú pravidelné kontroly injekčných striekačiek v pohostinstvách. Polícia má za úlohu preskúmať aj to, prečo turistom nebola poskytnutá možnosť platby kartou, rovnako tak aj celkovú premrštenú cenotvorbu. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:59