Taylor Swift Reuters/Joe Camporeale/USA Today Sports
StoryEditor

Bizarné veci, ktoré robia známi speváci, aby neochoreli počas turné. Do zdravia svojich hlasiviek investujú stovky tisíc

Miroslav Kamody29.02.2024., 12:00h

Hlasivky sú pre spevákov to najdôležitejšie čo majú. A prípadná choroba im môže spôsobiť zásadný škrt cez rozpočet. Ako sa jej teda snažia vyhýbať?

Lajkuj Brainee.sk na

Eras Tour urobilo zo speváčky Taylor Swift miliardárku, no odvrátenou stranou jej aktuálneho života je, že ak by musela zrušiť koncert pre nepríjemnú nádchu, mohla by prísť o veľký balík peňazí. Ako píše portál Unilad, pre spevákov, ktorí nie sú takými megahviezdami ako Swift, sa finančný zásah nepochybne znáša omnoho ťažšie.

Vokálna trénerka Elaine Overholt, ktorá pracovala s takými hviezdami, ako napríklad Shawn Mendes, pre CTV News povedala: „Veľa spevákov je samostatne zárobkovo činných. Takže ak stratia hlas na deň, dva dni alebo na týždeň, znamená to stratu veľa peňazí.”

image

Adele sa po šiestich rokoch vracia späť do Európy. Pre jej koncerty postavia špeciálnu arénu pre 80-tisíc ľudí

Stovky tisíc eur

Aké metódy teda speváci používajú, aby sa postarali o svoj hlas a zabránili tomu, aby ochoreli? Para a zvlhčovače vzduchu sú obľúbeným spôsobom, ako udržať ich hlasivky v dobrom stave nielen v zákulisí, ale aj počas vystúpenia.

A podľa Mirror speváčka Adele minula neuveriteľných 500-tisíc dolárov (vyše 460-tisíc eur) na špičkovú technológiu pre svoju rezidenciu v Las Vegas v Caesars Palace, aby sa uistila, že jej hlasivky sú v prevádzkyschopnom stave.

Zdroj povedal: „Už predtým mali nainštalované zložité systémy, ale tento je skutočne na inej úrovni. Systém funguje tak, že kombinuje odvlhčovače, čistiace jednotky, rozptyľovanie molekúl vody a chladiace ventilátory v prípravnej miestnosti a potom vedie vzduch po pódiu, keď vystupuje.”

image

Speváčka Adele

Profimedia

Zvlhčovače sú základ

Podľa všetkého mala aj speváčka Celine Dion v minulosti podobný systém na ochranu svojho zdravia a hlasiviek. Hoci si Adele v súčasnosti musela dať prestávku na turné kvôli svojmu zdraviu, Overholt hovorí, že videla plány divadla v Las Vegas, v ktorom kedysi vystupovala. Na pódiu boli zrejme zabudované zariadenia, ktoré zvlhčovali vzduch počas celej show.

Speváci, ktorí na rozdiel od Adele vystupujú po celom svete, majú často zavedené veľmi prísne opatrenia a počas turné sa účinne izolujú. „Keď je Taylor na turné, zaviedli sa prísne opatrenia, aby sa zabránilo jej interakcii s kýmkoľvek mimo jej „bubliny“. Za žiadnych okolností nemôžu riskovať, že ochorie,” povedal insider pre Yahoo.

Podľa tejto osoby sú ľudia, vrátane tanečníkov a manažérov, aj v samotnej bubline obmedzovaní v tom, čo môžu robiť a kam môžu ísť. Zdravie hlavnej hviezdy je totiž v tomto prípade zásadné pre plynulý chod celého turné.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 15:22