Joker 2Todd Phillips/Instagram
StoryEditor

FOTO Pokračovanie filmu Joker konečne ukáže aj Harley Quinn, zahrá si ju Lady Gaga. Prečítaj si, čo o filme vieme

Nikola Michalkova18.02.2024., 15:00h

Na film si síce ešte pár mesiacov budeme musieť počkať, ale my ti prinášame informácie a zaujímavosti, ktoré sme doplnili aj valentínskymi fotografiami.

Lajkuj Brainee.sk na

Po uvedení prvého filmu Joker nikto nepredpokladal, že dostane pokračovanie. V skutočnosti ho vtedy ani nikto neplánoval. Našťastie sa predsa len druhej časti dočkáme, a to predovšetkým vďaka režisérovi Toddovi Phillipsovi. Premiéra je naplánovaná na 4. október tohto roka. My sa môžeme ale tešiť, pretože k Jokerovi sa pridá aj neodmysliteľná a šialená Harley Quinn.

Zaujímavosti o filme

Režisér Todd Phillips je jedinečný najmä v tom, že na svoj Instagram pridáva fotografie z filmu, čím udržiava fanúšikov v istom napätí. Už siedmeho júna 2022 na svojom účte potvrdil, že scenár k filmu je hotový. Pridal k tomu fotografiu Joaquina Phoenixa, ktorý sa vráti ako Joker, ako číta scenár. Asi nejeden fanúšik sa potešil, že sa do role bláznivého Jokera so zelenými vlasmi a širokým úsmevom vráti práve on. Úprimne, asi nie je nik, kto by tú postavu zvládol tak dokonalo. Film navyše bude vo forme muzikálu.

Ani samotný názov nevyriešili prvoplánovo, a nazvali ho ako Joker: Folie a Deux. Má to však aj svoj dôvod. Prekladá sa to ako Šialenstvo pre dvoch. Originálny názov ale predstavuje lekársky termín, ktorý označuje dvojicu ľudí s rovnakým duševným ochorením. Už pri oznámení názvu bolo jasné, že sa vo filme k Jokerovi pridá aj jeho láska Harley Quinn trpiaca rovnakou duševnou chorobou. Spoločne tak spôsobia chaos a berú si na mušku čokoľvek, čo im stojí v ceste.

V úlohe Harley Quinn sa predstaví speváčka Lady Gaga, ktorá po svojom oznámení rozprúdila živé debaty, či sa na rolu hodí. Mnohí sú totiž zvyknutí na Margot Robbie, ktorá Harley stvárnila v oboch častiach filmu Suicide Squad a len veľmi ťažko sa s ňou lúči. Lady Gaga je ale celkovo druhou herečkou, ktorá na seba vezme podobu šialenej psychopatky. To, že predtým pracovala ako psychiatrička nemusíme hovoriť.

Herci

Okrem Joaquina Phoenixa ako Jokera a Lady Gagy ako Harley vo filme budeme môcť vidieť Zazie Beetz, ktorá si znovu zopakuje úlohu Sophie, Arthurovej prvej lásky. Objavila sa v prvom filme. Do hereckého obsadenia sa pridajú tiež Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Aké postavy stvárnia ešte známe nie je.

Valentínske prekvapenie

Todd Phillips na Valentína svojich fanúšikov potešil novými fotografiami z filmu, ktoré ukazujú romantickú šialenú lásku medzi Jokerom a Harley Quinn. A sme si istí, že tieto snímky u mnohých vyvolali ešte väčšiu netrpezlivosť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:02