Bývala hviezda z Disney Chanel sa dala na vedeckú dráhu.Profimedia.cz/
StoryEditor

Bývala hviezda z Disney Chanel sa dala na vedeckú dráhu. Jej nový startup sa zaoberá presunom dát do vesmíru

Barbora Bahníková26.02.2024., 15:44h

Bridgit Mendler sa preslávila ako herečka z relácií na Disney Channel. Čoskoro však hereckú kariéru zavesila na klinec. Začala študovať na Technologickom inštitúte v Massachusetts a na Harvarde. Teraz sa vydala novým smerom. Stala sa z nej generálna riaditeľka startupu, ktorý chce uľahčiť presun dát medzi Zemou a vesmírom.

Lajkuj Brainee.sk na

Americká herečka Bridgit Mendler ešte pred štrnástimi rokmi patrila medzi najsľubnejšie vychádzajúce hviezdy detských relácií z dielne Disney. Ako väčšina jej kolegov z Disney Channel sa snažila preraziť aj v hudobnom priemysle, jej herecká aj spevácka kariéra však pomerne rýchlo utíchla. Nedávno o sebe dala po dlhšej dobe počuť a ​​nejedného skoršieho fanúšika prekvapila odklonom od pôvodnej životnej dráhy. Spúšťa totiž nový kozmický startup, píše Barbora Bahníková pre Antiyoutuber.

image

Zendaya na premiére šokovala kostýmom, vo filme uvidíme nové tváre. Prečítaj si zaujímavosti o pokračovaní Duny

Mendler sa preslávila predovšetkým rolou Teddy Duncan z programu pre deti a dospievajúcich Veľa šťastia, Charlie. Na Disney Channeli si zahrala ale aj v programoch Jonas alebo Kúzelníci z Waverly. Čo sa týka filmov, pravdepodobne jej najznámejšou rolou bola Kristen Gregory z Dievčenskej party. Paralelne tiež spievala a najviac ľudí si ju spojí so skladbami Hurricane alebo Reday or Not.

Harvard

Lenže hraniu aj spievaniu sa venovala naposledy zhruba pred piatimi rokmi, rozhodla sa totiž umelecké odbory opustiť. Začala študovať na Technologickom inštitúte v Massachusetts (MIT) odbor zameraný na zlepšovanie sociálnych sietí, len o pár mesiacov neskôr navyše začala študovať práva na Harvarde, kde sa stala predsedníčkou klubu „vesmírneho práva“. Neskôr si na MIT začala robiť aj doktorát.

Síce Mendler šokovala už akademickými životnými rozhodnutiami, tento týždeň už do veľmi pôsobivého životopisu pridala ďalšiu položku. Tridsaťjedenročná herečka z Disney Channelu sa totiž stala generálnou riaditeľkou stratupu Northwood Space, ktorý sa snaží vytvoriť „dátovú diaľnicu medzi Zemou a vesmírom“. Mendler sa na sociálnej sieti X podelila o to, že firma navrhuje infraštruktúru na zdieľanie dát, aby uľahčila prístup dátam do vesmíru. „Čakajte neočakávateľné,“ dodala. Uznáva tiež, že pred sebou má veľa práce, ale už sa na novú pracovnú cestu teší.

Adoptovala si syna

Mendler sa v rozhovore pre CNBC podelila o plány so spoločnosťou Northwood Space. „Vesmír sa stáva prístupnejším v mnohých rôznych ohľadoch, je ale stále zložité doňho posielať dáta,“ vysvetlila. Ciele spoločnosti zaujali mnoho investorov, Mendler získala pre projekt vyše šesť miliónov dolárov, teda viac ako 5,5 miliónov eur. Mendler stojí na čele kalifornského startupu spolu s dvoma spoluzakladateľmi – so svojím manželom Griffinom Cleverlym, ktorý pôsobí ako technologický riaditeľ spoločnosti, a Shauryou Luthrou, ktorá zastáva funkciu vedúceho softvérového oddelenia.

V ten istý deň, kedy sa na sociálnej sieti X podelila o novú profesijnú dráhu, sa tiež podelila o to, že sa z nej stala matka štvorročného chlapca. Do pestúnskej starostlivosti si ho vzala na konci roka 2021, o rok neskôr ho adoptovala. „Byť rodičom je jeden z najväčších darov a najlepšia životná skúsenosť, ktorá existuje,“ uviedla.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/startupy, menuAlias = startupy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:02