Super Bowl LVIIIMike Blake/Reuters
StoryEditor

Super Bowl 2024: Taylor Swift stihla priletieť z Tokia, aby naživo videla výhru Kelceho tímu. Žiadosť o ruku sa však nekonala

Miroslav Kamody12.02.2024., 05:27h

Super Bowl priniesol prekvapivé predĺženie, Usherovu cestu naprieč hudobnou kariérou a drámu na trávniku aj mimo neho. Čo najdôležitejšie sa počas neho udialo?

Lajkuj Brainee.sk na

Tohtosezónne americké futbalové šialenstvo je definitívne na konci. Patrick Mahomes, Travis Kelce a ich Kansas City Chiefs sú šampiónmi Super Bowlu. V napínavom zápase si dokázali v predĺžení poradiť s San Francisco 49ers 25:22, vďaka čomu sa stali prvým tímom po 19 rokoch, ktorý dokázal vyhrať dvakrát za sebou.

Okrem samotného zápasu v americkom futbale sa však v ten deň vo veľkom sledovala ešte jedna dráma. Speváčka a Kelceho priateľka Taylor Swift naozaj stihla doraziť z Tokia do Las Vegas, aby svojho milovaného naživo videla pri vytúženej obhajobe titulu. Na druhú stranu treba zdôrazniť, že let súkromným letom naprieč zemeguľou našej planéte príliš neprospel.

Žiadosť o ruku sa nekonala

Speváčka priletela rovno z koncertu v japonskej metropole, pričom jej súkromné lietadlo nazvané The Football Era počas letu sledovali desiatky tisíc ľudí. Na samotnom štadióne to počas hry chvíľu vyzeralo, že NFL vypočula prosby fanúšikov (a zrejme aj samotnej Taylor) a v prvej polovici zápasu jej kamera venovala len dva rýchle zábery.

Všetko sa však zmenilo v druhej časti hry, kedy sa lóža so speváčkou, jej priateľmi a Travisovými blízkymi stala po samotnej hracej ploche najzobrazovanejšou časťou celého prenosu. Na druhú stranu, niet sa čomu čudovať - jej popularita priniesla futbalovej organizácii neuveriteľné množstvo peňazí.

Po rozhodujúcom touchdowne tri sekundy pred koncom predĺženia (vôbec druhého v 58-ročnej histórii Super Bowlu) si kamera opäť vybrala Taylor a jej nefalšovanú radosť z víťazstva Kansas City Chiefs. Réžia si pár následne vybrala aj po preberaní trofeje. Nechýbali silné objatia a kopa bozkov. Žiadosť o ruku, ako si mnohí mysleli, sa však nekonala. 

Usher počas polčasovej šou príliš neohúril

Americký spevák Usher predstavil počas polčasovej šou finále ligy amerického futbalu NFL svoje najväčšie hity aj rad slávnych hostí. Počas štvrťhodinového vystúpenia na Super Bowle sa popri ňom na pódiu objavili okrem iného speváčky Alicia Keys a H.E.R. či rapperi Ludacris a Lil Jon. Súčasťou boli tiež desiatky tanečníkov a dychová kapela, uviedla agentúra DPA.

Sám Usher sa počas vystúpenia niekoľkokrát prezliekol, nakoniec si ale úplne strhol tričko a tancoval na pódiu, ktoré chvíľami pripomínalo hodiny a chvíľami oheň. V jeden moment sa dokonca objavil na kolieskových korčuliach, za čo ho zhruba 60-tisíc divákov na štadióne odmenilo potleskom.

Usher v prestávkovej šou, ktorá je považovaná za jednu z najprestížnejších podujatí v hudobnom svete, vystúpil už v roku 2011 so skupinou Black Eyed Peas. R & B hudobník sa celosvetovo preslávil hitmi ako Nice & Slow, You Make Me Wanna, U Got It Bad či Yeah! 2000.

Hviezdy aj prekvapivé oznámenie Beyoncé

Ešte pred začiatkom zápasu zaspievala country speváčka Reba McEntireová americkú hymnu a spevák Post Malone pieseň America The Beautiful. V publiku boli k videniu tiež ďalšie hudobné hviezdy ako Queen Latifah, Beyoncé, Lady Gaga, Jay-Z, Justin Bieber či herci Leonardo DiCaprio a Jeff Goldblum. Zahliadnuť bolo možné tiež miliardára Elona Muska.

Nechýbalo množstvo originálnych reklám, pričom tento rok stál 30-sekundový spot rovných sedem miliónov dolárov. Originalitou sa však na tie predchádzajúcich ročníkov príliš nechytali. Najväčšiu pozornosť si pre seba strhla Beyoncé, ktorá vtipnou reklamou oznámila druhú časť svojho albumu Renaissance.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:02