Taylor SwiftReuters/Mario Anzuoni
StoryEditor

Britské múzeum hľadá fanúšika Taylor Swift. Chce mu zveriť úlohu oficiálneho poradcu, toto všetko bude mat na starosti

ČTK25.02.2024., 11:18h

Londýnske Múzeum kráľovnej Viktórie a princa Alberta (V & A) hľadá superfanúšika popovej speváčky Taylor Swift, ktorý by sa stal jeho oficiálnym poradcom vo veciach týkajúcich sa tejto americkej hviezdy.

Lajkuj Brainee.sk na

Informoval o tom server BBC News, podľa ktorého inštitúcia zháňa niekoho, kto by jej poskytol odborné poznatky o fanúšikovskej kultúre a suveníroch, ktoré priaznivci Taylor Swift zbierajú, ale aj vytvárajú.

Múzeum uviedlo, že ho zaujímajú predovšetkým náramky priateľstva, ktoré fanúšikovia 14-násobnej držiteľky Grammy vyrábajú a následne si ich medzi sebou na koncertoch vymieňajú, ale tiež podomácky zhotovené transparenty, cedule či kostýmy.

image

Pred Taylor Swift sa klaňajú politici aj biznis. Speváčku vôbec po prvýkrát skúmal vedecký samit, záujem bol enormný

Ešte pred začiatkom európskeho turné

Londýnska inštitúcia, ktorá sa špecializuje na umenie, dizajn a performančné umenie, chce niekoho do funkcie vymenovať ešte predtým, ako 34-ročná popová hviezda začne európsku časť svojho turné s názvom Eras. Prvý koncert v Európe sa podľa oficiálnych webových stránok speváčky uskutoční 9. mája v Paríži.

Ponúkaná pozícia je iba jednou z množstva, ktoré chce múzeum zaplniť superfanúšikmi rôznych celebrít, ale aj značiek a predmetov, aby mu pomohli so zbierkami a výstavami. Hľadá tiež napríklad ľudí, ktorí sú zapálení do obuvi značky Crocs, emotikonov či kultúry takzvaných drag queens, teda mužov, ktorí svojím oblečením a správaním stvárňujú ženy, často na prehliadkach či sólových vystúpeniach.

image

Taylor Swift

Reuters/Joe Camporeale/USA Today Sports

Lego aj pokémon kartičky

Ide o súčasť snahy rozšíriť „rozsiahle kurátorské vedomosti” zapojením radových odborníkov, ktorí by pomáhali v „špecifických kultúrnych záľubách”. Múzeum už obsadilo štyri takéto miesta - našlo nadšencov, ktorí mu radia s takzvanými Toby džbánmi stvárňujúcimi sediace osoby, kartičky s pokémonmi, štýlom obliekania Gorpcore inšpirovaným outdoorovými aktivitami, ale noseným v každodenných situáciách, a stavebnicami Lego.

Prihlásiť sa môžu ľudia zo Spojeného kráľovstva, ktorým majú aspoň 18 rokov, a to do 7. marca. Úspešným uchádzačom budú preplácané jednotlivé poradné sedenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 17:06