Novinky od Walt DisneyArchív
StoryEditor

Disney sa chce vrátiť na víťaznú vlnu. Na svojej platforme uvedie koncert Taylor Swift, do herného biznisu naleje 1,5 miliardy

ČTK11.02.2024., 12:30h

Šéf americkej zábavnej spoločnosti Walt Disney Bob Iger dúfa, že firme k rastu pomôže streamovanie exkluzívnej verzie koncertného filmu Eras Tour speváčky Taylor Swiftovej na platforme Disney+. Oznámil však aj ďalšie novinky.

Lajkuj Brainee.sk na

Firma tiež investuje 1,5 miliardy dolárov do spoločnosti Epic Games, ktorá vytvorila populárnu videohru Fortnite. Podnik tiež uviedol, že za prvý štvrťrok svojho finančného roka vytvoril vyšší zisk. Iger oznámil investíciu do Epic Games v rozhovore v televízii CNBC. Uviedol, že Disney bude so spoločnosťou spolupracovať na vytvorení „obrovského Disneyho vesmíru”.

„Znamená to doposiaľ najväčší vstup spoločnosti Disney do sveta hier a ponúka významné príležitosti na rast a expanziu,” dodal šéf Disney. V online svete sa podľa neho spotrebitelia budú môcť hrať, sledovať filmy, nakupovať a zapojiť sa do postáv a príbehov spoločností Disney, Pixar, Marvel, Avatar a Star Wars.

image

VIDEO Internetom sa šíri fan trailer na Pirátov z Karibiku 6 s Johnnym Deppom a Jennou Ortega. Ľudia šalejú a pýtajú si film

Streamovanie športových prenosov

Igerovo oznámenie prišlo deň potom, čo firma predstavila spoločný podnik s konkurenčnými podnikmi Fox a Warner Bros Discovery. Cieľom je spustiť novú platformu na streamovanie športových prenosov.

Firma v uplynulom štvrťroku ťažila z rekordných výsledkov svojich zábavných parkov a z pokračujúceho úsilia o znižovanie nákladov. Za obdobie od októbra do decembra vykázala zisk na akciu bez započítania niektorých položiek 1,22 dolára, čím prekonala odhad analytikov 99 centov na akciu.

image

Logo spoločnosti Disney

Reuters/Brendan Mcdermid

Cieľom sú úspory

Firma tiež uviedla, že vo štvrťroku znížila náklady o 500 miliónov dolárov. Podľa svojho vyjadrenia je na ceste dosiahnuť do konca fiškálneho roka úspory 7,5 miliardy dolárov alebo tento cieľ aj prekročiť.

Správna rada Walt Disney schválila program odkúpenia akcií firmy v hodnote troch miliárd dolárov pre aktuálny fiškálny rok. Oznámila tiež dividendu 45 centov na akciu, čo predstavuje 50-percentný nárast oproti dividende vyplatenej v januári. Akcie firmy na to zareagovali rastom o viac ako sedem percent.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:02