Taylor SwiftReuters/Mario Anzuoni
StoryEditor

GALÉRIA Grammy sú rozdané. Taylor Swift prepísala históriu a oznámila nový album, oceneného rapera vyviedla z haly polícia

ČTK05.02.2024., 08:00h

Albumom roka sa na hudobných cenách Grammy v noci na dnes stala platňa Midnights od Taylor Swiftovej, ktorá túto kategóriu opanovala už po štvrtý raz, čo je nový rekord.

Lajkuj Brainee.sk na

Zrejme najobľúbenejšia speváčka súčasnosti na odovzdávaní cien v Los Angeles tiež rovno ohlásila nový album nazvaný Tortured Poets Department. V ďalších z celkovo 94 kategórií cenu brali napríklad Billie Eilish za pieseň roka, Miley Cyrus za nahrávku roka či Victoria Monét za objav roka.

image

Stihne Taylor Swift Super Bowl, aby podporila Travisa Kelceho? Pár hodín pred výkopom bude 9-tisíc kilometrov od štadióna

Počas slávnostného ceremoniálu v Los Angeles polícia v putách odviedla rappera Killera Mikea, ktorý predtým stačil vyhrať tri zlaté gramofónky.

Na pódium sa postavila aj Taylor, ktorá si odniesla cenu za najlepší album roka. „Rada by som vám povedala, že toto je ten najšťastnejší moment môjho života,” uviedla pri preberaní ceny Swift, ktorá ale zároveň podotkla, že rovnako šťastná sa cíti, keď tvorí a vystupuje.

Nový album

Na 66. ročníku cien americkej hudobnej akadémie dostala táto americká speváčka tiež Grammy za najlepší popový vokálny album, a fanúšikom a fanúšičkám potom podľa agentúry AP prezradila „tajomstvo, ktoré som pred vami posledné dva roky tajila, a to, že 19. apríla vychádza môj úplne nový album”.

„Ďakujem ti Greta Gerwig za nakrútenie najlepšieho filmu roka,” odkázala vo svojej ďakovnej reči zase Billie Eilish režisérke filmu Barbie, ktorý sprevádzala jej pieseň roka What Was I Made For?.

Raper skončil v rukách polície

Cyrus sa mohla radovať z cien za najlepšiu nahrávku a najlepšie popové sólové predstavenie za pieseň Flowers, speváčka známa ako SZA, ktorá išla do večera s najviac - deviatimi - nomináciami, si zase odniesla cenu za najlepšiu R & B pieseň za hit Snooze.

image

Taylor Swift mieri do Európy. Jej koncerty vygenerovali viac peňazí, ako majú niektoré krajiny HDP

Niekoľko úspechov si pripísal aj Killer Mike, ktorého ale zo športovej haly, kde sa ceny odovzdávali, z doposiaľ neznámych dôvodov vyviedla polícia v putách.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 18:06