Brenda LeeYouTube/Brenda Lee
StoryEditor

Speváčka zatienila aj Mariah Carey. V 13-tich naspievala vianočný hit, ktorý sa po 65 rokoch dostal na prvé miesto hitparády

Miroslav Kamody08.12.2023., 12:00h

Lee tiež prekonala niekoľko rekordov, z ktorých väčšina patrila kráľovnej Vianoc Mariah Carey. Jej koruna môže byť ohrozená práve zo strany 78-ročnej speváčky.

Lajkuj Brainee.sk na

Mariah Carey síce už tradične po desiatich mesiacoch v ústraní vyšla opäť do svetla reflektorov, aby zaujala svoje miesto na vianočnom tróne so svojím hitom All I Want For Christmas Is You. Vyzerá to však tak, že novou kráľovnou Vianoc je nateraz iná speváčka, informuje portál Entertainment Weekly​.

Šesťdesiatpäť rokov po vydaní hitu Rockin‘ Around the Christmas Tree od Brendy Lee sa táto sviatočná klasika po prvý raz dostala na vrchol rebríčka Billboard Hot 100, pričom si so sebou zobrala viacero rekordov, ktoré predtým držala emancipovaná Mimi.

image

Tvroca hitu All I Want for Christmas kritizuje Mariah Carey: O jej vzniku klame, veď ani nevie hrať na klavíri

Rekordérka

Lee je teraz držiteľom rekordu za najdlhšie obdobie medzi vydaním piesne a jej vzostupom na číslo 1, ktoré predtým držala Carey a jej All I Want for Christmas Is You, ktorá sa dostala na vrchol prvýkrát až 25 rokov potom, čo hit darovala svetu. 

Navyše, Lee je teraz najstaršou ženou, ktorá dosiahla číslo 1 v rebríčku, rekord, ktorý držala aj Carey. Otázne je, či Mariah tento rekord vnímala, keďže čas pre ňu očividne vôbec neplatí. Mimochodom, šesť z top 10 piesní v aktuálnom rebríčku má vianočnú tematiku, takže o sviatočnú náladu je očividne poriadne postarané.

Rockin‘ Around the Christmas Tree je tiež tretím singlom číslo 1 Brendy Leeovej, po albume I‘m Sorry zo 60. rokov a jeho následovníkovi I Want to Be Wanted, ktorý bol tiež vydaný v roku 1960. Pre zaujímavosť, Johnny Marks napísal skladby Rudolph the Red-Nosed Reindeer a Rockin‘ Around the Christmas Tree v čase, keď mala Lee len 13 rokov. V tom čase skladby rovno aj nahrala.

Najlepší darček

Teraz má 78 (11. decembra má 79 rokov) a stále je dušou rockerka. Minulý mesiac zverejnila videoklip k piesni, ktorý obsahuje portréty od Tanyi Tucker a Trisha Yearwood, čo nepochybne pomohlo zvýšiť jej profil. Prišla aj s novým EP A Rockin‘ Christmas With Brenda Lee, na ktorom sa nachádza skladba Rockin‘ Around The Christmas Tree a ďalšie sviatočné obľúbené skladby. 

„Pieseň vyšla, keď som bola mladá tínedžerka a teraz viem, že rezonovala u viacerých generácií a stále rezonuje - je to jeden z najlepších darčekov, aké som kedy dostala,” uviedla Lee vo vyhlásení.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 11:18