NarniaPop Base/X
StoryEditor

Skvelá správa pre fanúšikov Narnie. Netflix pripravuje nové filmy, režírovať ich bude žena, ktorá dala svetu Barbie

Nikola Michalkova13.03.2024., 11:30h

Ak patríš medzi fanúšikov klasických filmov Narnia, táto správa ťa rozhodne poteší. Netflix totiž chystá nové spracovanie obľúbených klasík.

Lajkuj Brainee.sk na

Kto by nepoznal populárne a klasické filmy o svete, ktorý dievčatko Lucy objavilo vo svojej skrini. Nazýva sa Narnia a asi každý sériu filmov minimálne raz videl. A niekedy si asi každý želá nájsť vo svojej skrini vymyslený svet a na moment tam ujsť. Ako sa ale ukázalo, fanúšikovia sa so svetom Narnie nemusia lúčiť. Netflix totiž oznámil, že pripravuje filmy práve na motív Kroník Narnie.

Režisérka je známa

Najskôr spôsobila ružový ošiaľ, teraz sa vrhá na nový projekt. Greta Gerwig oznámila, že sa chystá režírovať najmenej dva filmy na motívy Kroník Narnie. Veľa informácií zatiaľ nie je. Netflix ani Greta nešpecifikovali, ktoré filmy sa dočkajú adaptácie, uvádza sa na portáli Nerdist.

image

Narnia

Trupti Sharma/X

Čo však Gerwig potvrdila je, že filmy o Narnii sú „vo veľmi ranom štádiu predprodukcie vo Veľkej Británii.“ Predpokladá sa, že natáčať sa nezačne skôr ako koncom tohto roka alebo na začiatku toho budúceho. Režisérku čaká ešte veľa práce, najmä vybrať ľudí, ktorí vytvoria čarovný svet, kde sú zvieratá rovnocenné ľuďom či čarodejnice vedú vojny. Filmy, ktoré budú pod vedením Grety, by mohli byť s veľkou pravdepodobnosťou oveľa hlbšie a existenciálnejšie, ako to bolo v prípade klasík.

image

Ovocie z Pandory či legendárny lembas. Tieto fiktívne jedlá z popkultúry potrebujeme aj v reálnom svete

Pôvodná klasika nemala úspech

Pôvodné Kroniky Narnie svetlo sveta uzreli v roku 2000, pričom v tom čase nezožali veľký úspech. Obľúbenosť si získali až neskôr. A samozrejme, nemôžeme zabudnúť na princa Caspiana, ktorého stvárnil Ben Barnes, ktorému odštartovali sľubnú kariéru. Získal si množstvo fanúšikov a svoju veľkú rolu si zahral aj v populárnom seriáli Shadow and Bone.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 19:40