Cena útechy na Oscaroch.X/Dailystar/
StoryEditor

Cena útechy na Oscaroch. Všetci porazení dostali v darčekových taškách veci v hodnote viac ako 150-tisíc eur

Michal Čiernik11.03.2024., 10:00h

Od sladkostí, alkoholu a luxusnej kozmetiky, cez wellness pobyty a dovolenky, až po žrádlo pre mačky a retro Rubikovu kocku. V darčekových taškách pre porazené celebrity nominované na Oscara sa nachádza viac ako 50 pozoruhodných prekvapení.

Lajkuj Brainee.sk na

Oscary nedávajú účastníkom ceremónie ani nominovaným oficiálne darčekové tašky od roku 2006, keď akadémia zrušila dlhoročnú tradíciu.

Odvtedy podnikavý marketingový guru Lash Fary, zakladateľ marketingovej firmy Distinctive Assets so sídlom v LA, vypĺňa túto prázdnotu v snahe dostať produkty značiek pred niektorých z najvplyvnejších spotrebiteľov sveta.  

Každý vyhráva

Darčekové tašky „Každý vyhráva“ – ktoré nie sú spojené s Akadémiou a podliehajú zdaneniu – prekypujú zvláštnymi a úžasnými prekvapeniami od luxusných pobytov , prenosného infračerveného grilu až po krmivá pre mačky. „Aj keď naše darčeky môžu byť známe tým, že sú zábavné, báječné a jedinečné, slúžia aj na pozdvihnutie malých podnikov, či značiek vlastnených menšinami. Toto je marketing celebrít s poslaním," uviedol Fary pre CBS News.

image

Oscary 2024: Najlepším filmom je Oppenheimer, Barbie získala len jednu sošku a nahý John Cena ovládol celý galavečer

Balíček tento rok stojí 170-tisíc dolárov (162-tisíc eur), ale iba v prípade, že príjemcovia si uplatnia všetky položky, ktoré im boli ponúknuté, čo ešte nikto doteraz neurobil. „Veľa darčekov nie je využitých len kvôli plánovaniu, ale zvyčajne sa na výlety a pobyty vydá vždy pár ľudí,“ prezradil Fary.

Najdrahšia darčeková taška pre kandidátov na Oscara mala podľa The Hollywood Reporter hodnotu 225-tisíc dolárov (233-tisíc eur). Tie boli odovzdané hviezdam a režisérom nominovaným na Oscara na udeľovaní cien Akadémie v roku 2020, a obsahovali okrem iného 24-tisícové zlaté pero alebo plavbu na Antarktídu.

Tohtoročné darčeky

Cena útechy v roku 2024 zahŕňa luxusné cestovateľské zážitky, príležitosti na renováciu domácnosti, kozmetické výrobky, nástroje pre zdravie a wellness či vzorky jedál a nápojov. Medzi najdrahšie položky patrí pobyt v Chalet Zermatt Peak, luxusnej chate v srdci švajčiarskeho Zermattu, obľúbenej európskej lyžiarskej destinácie. Zážitok sa podľa Faryho cení na 45-tisíc eur. „Je to jeden z troch najdrahších darčekov, aké sme kedy dali," povedal Fary.

Súčasťou darčekových tašiek je aj pobyt v súkromnej vile v St. Barts, v Saint-Barth Paradise. Zo zážitkových darčekov dostanú herci a režiséri aj domácu klinickú konzultáciu spánku či súkromnú magickú show s čítaním myšlienok od mentalistu Carla Christmana.

Okrem toho sa medzi darčekmi nachádza aj celý rad remeselných tašiek kabeliek či oblečenia. Pre zdravie a wellness si tam celebrity nájdu zdravé doplnky stravy, ale aj napríklad zariadenie na spánkovú terapiu infračerveným svetlom.

Pre mlsné jazýčky je v taškách prémiový gurmánsky popcorn, ručne vyrábaná luxusná vegánska čokoláda ale aj ultraprémiová tequila Antigua Cruz Añejo Cristalino či škótsky gin Bothy.

V balíčku sa nachádza aj šesť kníh, retro zberateľská edícia k 50. výročiu Rubikovej kocky či špeciálne krmivo pre mačky. Fary však nezabudol ani na dobročinnosť a do tašky ponúkol aj poukážku na desať tisíc balení krmív pre psy, na podporu fondu Global Compassion Fund PETA. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 00:52