Poznáme víťazov Českého slávika.Jakub Stadler/ Mafra, Tilen Vajt/ Pavel Dvořák/
StoryEditor

Poznáme víťazov Českého slávika. Galavečer okrem bohatého programu ponúkol aj rasistický škandál

TASRiDnes.cz25.11.2023., 10:59h

Odovzdávanie hudobných cien Český slávik sa nezaobišlo bez škandálu. Na červenom koberci speváka Jana Bendiga posypali múkou a počastovali rasistickou nadávkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Spevák Jan Bendig prišiel v striebornom outfite pripomínajúcom brnenie. To ho ale neochránilo pred útokom neznámeho prizerajúceho, ktorý s výkrikom: „cigán“ vrhol na speváka vrecúško múky a okamžite utiekol.

Jana Bendiga sprevádzal na odovzdávaní hudobných cien jeho partner Lukáš Rejmon. Ten povedal serveru Super.cz, že sa spevák psychicky zrútil. Musel však vystúpiť s Monikou Bagárovou, čo ako profesionál zvládol aj po takom napadnutí.

„Je to nechutné, chudák Honza, má úplne skazený večer,“ povedala pre Super.cz Markéta Konvičková, ktorá s Bendigom natočila niekoľko duetov.

Víťazkou sa stala Ewa Farna

Kategóriu speváčok vyhrala Ewa Farna, ktorá sa na zlatú pozíciu vrátila po prvenstve za rok 2021. Zároveň získala aj ocenenie absolútny slávik za najväčší počet získaných hlasov.

image

Kategóriu speváčok vyhrala Ewa Farna, ktorá sa na zlatú pozíciu vrátila po prvenstve za rok 2021. Zároveň získala aj ocenenie absolútny slávik za najväčší počet získaných hlasov.

Jakub Stadler/ Mafra,/

Mala dvanásť, keď na jeseň roku 2006 nahrala skladbu Měls mě vůbec rád, v novembri 2006 vyšiel pod týmto názvom aj debutový album. V ankete Český slavík bola objavom roka 2006. Na svojom konte má dnes 18 albumov, vydaných doma aj v Poľsku, najnovší Umami vyšiel v decembri 2021.

image

Raper Karlo sa opäť ozýva z väzenia. Nedávno tam mal koncert a oženil sa, teraz ďakuje za návštevu

Kategóriu spevákov vyhral Marek Ztracený, obhájil tak prvenstvo z rokov 2022 aj 2021. Rodák zo Železnej Rudy vstúpil na scénu v októbri 2008 s debutovým albumom Ztrácíš, ktorý mu v ankete Český slavík vyniesol ocenenie objav roka. V júni 2023 vydal siedmy štúdiový album s názvom Originál.

image

Kategóriu spevákov vyhral Marek Ztracený, obhájil tak prvenstvo z rokov 2022 aj 2021.

Jakub Stadler/ Mafra,/

Dvanásta soška pre Kabát

Na prvenstvo v kategórii skupiny mohla siahnuť každá zo šestice nominovaných. Nakoniec hlasujúci posunuli na zlatú pozíciu skupinu Kabát, ktorá tak obhájila minuloročné prvenstvo. V zbierke tak majú už tucet zlatých sošiek. Na striebornej pozícii skončila skupina Mirai, na bronzovej skupina Kryštof. Mirai aj Kryštof boli na rovnakej pozícii aj pred rokom.

image

Nakoniec hlasujúci posunuli na zlatú pozíciu skupinu Kabát, ktorá tak obhájila minuloročné prvenstvo.

Jakub Stadler/ Mafra,/

Kategóriu hiphop a rap vyhral Calin, ktorý bol pred rokom objavom roka. Do siene slávy uviedli speváka Václava Neckářa, ktorý 23. októbra oslávil 80. narodeniny.

V 61. ročníku mohli fanúšikovia hlasovať od 14. septembra do 12. novembra. V každej kategórii bolo možné hlasovať maximálne pre šesť mien. Sošku slávika pre ocenených vyrába od roku 1996 Družstvo umělecké výroby Granát. Je vysoká 25 centimetrov, osadená českými granátmi a váži 700 gramov.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 01:22