Raper KarloKarlojetomeno/Instagram
StoryEditor

Raper Karlo sa opäť ozýva z väzenia. Nedávno tam mal koncert a oženil sa, teraz ďakuje za návštevu

Antiyoutuber09.11.2023., 08:00h

Už to je viac ako rok, čo bol za držanie drog odsúdený na sedem rokov väzenia slovenský raper Karlo. Jeho prepustenie je síce zatiaľ v nedohľadne, aj napriek tomu pracuje na novej hudbe. Nedávno mal aj koncert a pár mesiacov predtým svadbu. Občas sa tiež fanúšikom ozve na Instagrame, teraz poďakoval okrem iného aj Separovi za návštevu. Na jeho podporu sa začal predávať aj merch.

Lajkuj Brainee.sk na

Už od minuloročného marca medzi fanúšikmi českého rapu rezonuje zatknutie člena pardubického labelu Milion+ rapera Karla. Po niekoľkých mesiacoch vo väzbe si pred viac než rokom vypočul rozsudok. Hrozilo mu síce desať až pätnásť rokov, nakoniec si vo väzení odsedí „len“ sedem. Fanúšikom sa z väzenia tiež relatívne pravidelne ozýva, píše sa na portáli Antiyoutuber.

Chytili ho s drogami

Slovenský raper Karlo, vlastným menom Juraj Čaba, bol zadržaný vo vlaku na Slovensku. V cestovnom kufri totiž prevážal 1,5 kilogramu marihuany a 150 gramov kokaínu. Od tej doby sa na sociálnych sieťach šíri hastag „freekarlo“, ktorý propagujú predovšetkým jeho kolegovia Yzomandias a Nik Tendo. Pred viac než rokom dokonca vyšla rovnomenná skladba. 

image

Známy slovenský streamer zrejme pôjde do väzenia. Polícia u Haliena našla drogy, hrozí mu až 15 rokov za mrežami

Nezabúdajú na neho ani iní raperi, neustále sa pod jeho príspevkami objavujú komentáre od mnohých českých a slovenských raperov, ktorými vyjadrujú ľútosť nad jeho osudom. Teraz za ním do väzenia pravdepodobne prišiel slovenský raper Separ, moderátor Osťo a producent Smart. „Ďakujem za včerajšok a za to, že sme mohli aspoň na chvíľu vypadnúť z toho kolotoča,“ napísal na Instagrame Karlo v pondelok večer. 

Merch na podporu

V pondelok začal label Milion+ tiež predávač merch s nápisom Free Karlo. Tričko stojí takmer 1 200 korún (48,64 eur) a všetok zisk z jeho predaja má ísť práve na podporu Karla. 

Karlo sa z väzenia ozýva fanúšikom relatívne pravidelne. Nedávno im napríklad ukázal, akú techniku vo väzení pri tvorbe hudby využíva. Plánuje totiž vydať z väzenia aspoň dva hudobné albumy. „Bolo mi umožnené pokračovať v tvorbe hudby, ktorej som sa profesionálne venoval aj na slobode. Album nahrávam na hudobnom krúžku v priestoroch viacúčelovej miestnosti a skladu hudobných nástrojov, ktoré využívam ako provizórne nahrávacie štúdio,“ vysvetlil raper. 

Oženil sa

Zdá sa, že v tvorbe ho podporujú ako dozorcovia, tak odsúdení, pretože mal na začiatku októbra vo väznici v Dubnici nad Váhom, kde si odpykáva trest, koncert. Jedáleň sa vo väznici zmenila na koncertnú halu a úvodné minúty koncertu hudobného krúžku patrili práve Karlovi. Po ňom nasledoval koncert tunajšej hudobnej skupiny, ktorá odohrala tradičné rómske piesne. 

Karlo sa tiež na Instagrame podelil, že mal na konci mája svadbu. S Emou tvorí pár už niekoľko rokov. „Moc vám gratulujem. Neskutočné, čo všetko sa dá stihnúť z väzenia,“ píše jeden zo sledujúcich. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 11:46