Vo veku 82 rokov zomrel herecký predstaviteľ Albusa Dumbledorea Michael Gambon.Warner Bros/
StoryEditor

Smutná správa. Vo veku 82 rokov zomrel herecký predstaviteľ Albusa Dumbledorea Michael Gambon

Michal Čiernik28.09.2023., 14:21h

Herec Sir Michael Gambon podľa rodiny zomrel pokojne v nemocnici, v kruhu svojich najbližších.

Lajkuj Brainee.sk na

Sir Michael začal svoju hereckú kariéru pred viac ako 60 rokmi a po boku Laurencea Oliviera bol jedným z pôvodných členov Kráľovského národného divadla, uvádza SkyNews.

Je tiež známy tým, že hral francúzskeho detektíva Julesa Maigreta v seriáli ITV Maigret, ako aj hraním v seriáli BBC The Singing Detective.

Najviac sa však preslávil v úlohe riaditeľa Rokfortu Albusa Dumbledorea v šiestich filmoch o Harrym Potterovi.

Premohol ho zápal pľúc

„Sme zdrvení, keď oznamujeme stratu Sira Michaela Gambona,“ stojí vo vyhlásení vydanom v mene Lady Gambonovej a syna Fergusa Gambona. „Milovaný manžel a otec Michael zomrel pokojne v nemocnici so svojou manželkou Anne a synom Fergusom pri jeho lôžku po zápale pľúc.“

Sir Michael bol chlapcom z robotníckej triedy. Narodil sa v Dubline, jeho matka bola krajčírka a otec inžinier, pre ktorého bol pojem kariéra na javisku úplne cudzí.

Školu opustil v 15 rokoch bez kvalifikácie, potom sa vyučil za strojára. V tomto odbore však pracoval iba rok, kým sa rozhodol stať sa hercom. 

image

Zomrel ikonický hlas triediaceho klobúka z Harryho Pottera. Pozri si zoznam všetkých hercov, s ktorými sme sa už rozlúčili

Sir Michael, ktorý vyhral štyri televízne ceny BAFTA, je známy svojou bohatou účasťou v televízii, filme, rádiu a divadle počas kariéry trvajúcej päť desaťročí.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 17:10