Daniel RadcliffeFandom/Twitter
StoryEditor

Daniel Radcliffe s rolou v seriáli Harry Potter nepočíta. Nesnažím sa o to, hovorí

zaranjiiDnes.cz12.08.2023., 15:01h

Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu tešiť na nový seriál vychádzajúci zo siedmich kníh od J. K. Rowlingovej. Vo filmoch sa pred rokmi preslávil aj Daniel Radcliffe. Herec a predstaviteľ hlavného hrdinu si od novej adaptácie novú rolu nesľubuje.

Lajkuj Brainee.sk na

„Chápem to tak, že sa chcú snažiť o úplne nový začiatok. Ktokoľvek do toho pôjde, určite si tým bude chcieť vydobyť vlastné meno, namiesto aby vymýšľal, ako do toho zapasovať bývalého Harryho,“ uviedol Daniel Radcliffe v rozhovore pre ComicBook.com, píše sa na portáli iDnes.

Štafetu by mal prevziať niekto iný

Keď sa ho následne pýtali, či by sám o takú drobnú rolu stál, odpovedal: „Rozhodne sa o nič také neusilujem. Samozrejme im želám len samý úspech a teším sa, až tú štafetu prevezme niekto iný. Len nemám pocit, že by som ju musel predávať osobne.“

Spoločnosť Warner Bros. Discovery v apríli oznámila, že nové spracovanie slávnej ságy vyjde v podobe seriálu na kanáli HBO Max. Projekt je propagovaný ako „verná adaptácia“ a kladie si za cieľ, že každá séria bude spracovávať jednu knihu. Na tvorbe sa bude podieľať aj samotná autorka J. K. Rowlingová a to ako výkonná producentka.

image

Seriálový remake Harryho Pottera: Toto sú veci z kníh, ktoré neboli vo filmoch a nutne ich potrebujeme vidieť

„Je nám potešením predstaviť divákom úplne novú príležitosť, ako zažiť svet Rokfortu,“ uviedol šéf HBO a Max Casey Bloys. „Harry Potter je kultúrny fenomén a láska k svetu čarodejníkov nehasne. Nový seriál sa bude hĺbkovo venovať každej z týchto ikonických kníh, ktoré sa tešia obľube fanúšikov už po celé roky.“

Daniel Radcliffe vlastne už ani nemá príliš času nazvyš. Mimo úspešných rolí v niekoľkých filmoch a divadelných hrách účinkuje napríklad v komediálnom seriáli „Miracle Workers“, ktorý sa tento rok vrátil s už štvrtou sériou. Stal sa tiež otcom. S priateľkou Erin Drake v apríli privítali na svet prvé dieťa. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 16:18