Vystrihnutá scéna z Harryho PotteraWarner Bros.
StoryEditor

Vymazaná scéna z Harryho Pottera šokovala fanúšikov. Ukazuje, ako sa v poslednom filme Slizolinčania dostali z väzenia

Miroslav Kamody31.08.2023., 09:00h

Vystrihnutá scéna má už síce vyše 11 rokov, mnohí milovníci Harryho Pottera ju však objavili až teraz.

Lajkuj Brainee.sk na

Knižná aj filmová séria o Harry Potterovi je globálnym fenoménom, ktorý pohtil už najmenej dve generácia. Príbehy o čarodejníkovi, ktorý prežil, si zamilovala väčšina z nás. Aj preto takmer nikdy nepohrdneme sledovaním maratónu filmov.

Množstvo vystrihnutých scén

Tie však ani zďaleka neukázali všetko, čo sa nachádza v knihách. Niektoré z vecí však natočené boli, pripomína portál LadBible. Tí, ktorí nemali to štastie a nevlastnia DVD či blu-ray verzie, sa nikdy nedostali k vymazaným scénam.

image

Harry Potter oslavuje 25 rokov od svojho vydania. Pozri sa, čo dnes robia herci, ktorí stvárnili hlavné postavy

A že ich je naozaj mnoho a často dávajú odpoveď na zásadné otázky v deji. Dobre je to vidieť napríklad v prípade úplne posledného filmu s podtitulom Dary Smrti 2. Vo vystrihnutých záberoch nájdeš napríklad aj scénu, kde študenti na čele s Nevillom chystajú bomby na odpálenie dreveného mostu.

A teraz sa internetom začala šíriť iná vystrihnutá scéna, ktorá vysvetľuje, ako sa Slizolinčania dostali zo žalárov. Ide o pomerne veľkú medzeru v príbehu.

image

Záber z filmu Harry Potter a Dary smrti 2

Warner Bros.

Slizolinčania v žalári

Ako sme mohli vidieť, profesorka McGonagallová (Maggie Smith) poslala všetkých študentov tejto fakulty do žalárov v podzemí hradu. Chcela sa tak vyhnúť situácii, že študenti sa pridajú na stranu Lorda Voldemorta v boji o Rokfort.

Vo filme vidíme, ako ich školník Filch odvádza do žalárov, no následne sa dej posunie do bodu, kedy sa na scéne objaví Draco Malfoy (Tom Felton) so svojimi poskokmi. Po väzení tak vo filme nie je ani stopy.

Samotná vyzamaná scéna ukazuje, čo sa vlastne stalo. Slizolinčania sa skutočne dostali do väzenia, kde ich Filch uzamkol. Nasleduje však explózia (ktorú môžeš vidieť aj v prvom traileri na film) a študenti utekajú.

Draco mohol mať viac priestoru

Vtedy sa zjavuje aj Draco, ktorý odchytí svojich dvoch priateľov a vyberie sa do komnaty najvyššej potreby. Samotná scéna nevyzerá najlepšie a je pochopiteľné, prečo sa nakoniec do finálneho strihu nedostala. 

Zaujímajú ťa ďalšie vystrihnuté scény z Harryho Pottera? Pozri si náš starší článok, v ktorom sme vybrali tie najlepšie z každého jedného filmu!

Zároveň ale ide o dôležitú súčasť pre pochopenie deja. A to ani nehovoríme o tom, že by sme dostali o niečo viac scén s Malfoyom, ktorý sa naprieč ôsmimi filmami objavil až žalostne málo. Na plátne strávil len 31 minút.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 06:47