Harry Potter seriálHbo Max/
StoryEditor

Čaká nás nový seriál zo sveta Rokfortu. Toto všetko o ňom vieme, kedy ho môžeš čakať na HBO?

Nikola Michalkova08.09.2023., 13:00h

Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu tešiť na nový seriál, ktorý nám opäť prinesie čarodejnícke dobrodružstvá zo sveta Rokfortu.

Lajkuj Brainee.sk na

Asi každého fanúšika Harryho Pottera potešila správa, že sa pripravuje nový seriál s dejom zasadeným do života čarodejníkov. Síce v ňom s veľkou pravdepodobnosťou neuvidíme pôvodné postavy z filmov, stále to môže byť seriál, ktorý si zamilujeme. Toto všetko o ňom vieme. 

O čom seriál bude?

Ako už zo samotného názvu vyplýva, príbeh sa bude týkať známeho čarodejníka Harryho Pottera, chlapca, ktorý prežil. „Tento nový seriál sa ponorí hlboko do každej z kultových kníh, ktoré si fanúšikovia užívajú už celé tie roky,“ povedal Casey Bloys, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ HBO & Max Content. Od filmov sa bude líšiť tým, že bude „vernou adaptáciou“ kníh, uvádza sa na portáli Yahoo.

image

Daniel Radcliffe s rolou v seriáli Harry Potter nepočíta. Nesnažím sa o to, hovorí

Prvé správy uvádzajú, že každá séria sa bude venovať jednej knihe. Síce je v sérii sedem kníh, Bloys povedal, že seriál bude prebiehať „desať po sebe nasledujúcich rokov“. To, samozrejme, trochu odporuje tvrdeniu, že každá séria sa bude venovať jednej knihe. Ako to napokon vymyslia, uvidíme asi až pri premiére. 

Kedy bude seriál zverejnený?

Asi otázka, ktorá zaujíma každého fanúšika. Predpokladá sa, že seriál na streamovaciu službu príde v roku 2025/2026. Pravdepodobne za to môže fakt, že spoločnosť Warner Bros. Discovery začala modernizáciu svojej streamovacej služby a zmenila názov z HBO Max len na Max. Preto je tu pravdepodobnosť, že seriál chcú priviesť už na zmodernizovanú platformu. „Už viac ako desať rokov sme s Harry Potterom nič neurobili,“ vyjadril sa. „Keď do toho vložíte tieto franšízy, je to najvýkonnejšie štúdio na svete. Musíme nasadiť náš najlepší kapitál a musíme to urobiť s najlepšími kreatívnymi ľuďmi na svete,“ povedal Zaslav. A ako je už všetkým jasné, seriál bude možné sledovať práve na platforme Max.

Herecké obsadenie

Konkrétne mená hercov ešte zverejnené nie sú. S istotou sa ale dá povedať, že nás čakajú nové herecké tváre. „Neobrátili sme sa na agentúry. Máme vlastný interný proces, v rámci ktorého sme premýšľali o ľuďoch, ale nechceli sme ísť do sveta,“ povedal Bloys. 

image

Seriálový remake Harryho Pottera: Toto sú veci z kníh, ktoré neboli vo filmoch a nutne ich potrebujeme vidieť

Čo sa týka pôvodných filmových hercov, pravdepodobnosť, že sa v seriáli objavia, je veľmi malá. Daniel Radcliffe sa už viackrát vyjadril, že do seriálu sa nechystá. Na jednej strane to môže byť pre mnohých sklamaním, no z tej druhej strany bude trochu osviežujúce vidieť v čarodejníckom svete aj niekoho nového. 

J. K. Rowlingová a jej zapojenie

Samotná autorka siedmich kníh o Harry Potterovi bude do príprav seriálu zapojená. Samozrejme, dôvodom je aj jej tvorivá kontrola nad akýmkoľvek využitím jej diela. Rowlingová spolu s dlhoročnými spolupracovníkmi Neilom Blairom a Ruthom Kenley-Lettsom budú výkonnými producentmi. „Záväzok zachovať integritu mojich kníh je pre mňa dôležitý a teším sa, že budem súčasťou tejto novej adaptácie, ktorá umožní takú hĺbku a detailnosť, akú poskytuje len dlhý televízny seriál,“ uviedla Rowlingová. Na to, či sa im napokon podarí priniesť seriál, ktorý bude skutočne vernou adaptáciou kníh, ktoré obľubuje množstvo ľudí, si budeme musieť ešte hodnú chvíľu počkať. Tak len dúfajme, že to čakanie bude stáť za to. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 08:02