Lizzo.Jae C. Hong/TASR/AP
StoryEditor

Kanye West bodyshamoval Lizzo. Za búrlivého potlesku mu poslala jasný odkaz

pc11.10.2022., 15:00h

Médiá chcú dať najavo, že nadváha je nový cieľ, aj keď je to nezdravé, povedal raper na adresu Lizzo.

Lajkuj Brainee.sk na

Za búrlivého potlesku vyslovila jasný odkaz. Lizzo je zástankyňou pozitívneho vnímania tela a nepriamo tak reagovala na poznámky, ktoré jej adresoval Kanye West. Informoval o tom portál Unilad

Poslala mu nepriamy odkaz 

Kanye West, momentálne vystupujúci pod menom Ye, počas rozhovoru s Tuckerom Carlsonom prehovoril aj o 34-ročnej speváčke Lizzo. V relácii prirovnal jej propagáciu obezity v médiách ku genocíde čiernej rasy. 

„Keď Lizzo schudne desať kíl a oznámi to na sociálnej sieti, boti reagujú na jej chudnutie. Médiá totiž chcú dať najavo, že nadváha je nový cieľ, aj keď je to v skutočnosti nezdravé,“ uviedol. 

image

Edovi Sheeranovi hrozí pokuta 100 miliónov. Jeho hit z roku 2014 má byť plagiát

Hoci mu neposlala priamy odkaz, nedalo jej nevyjadriť sa. „Mám pocit, že všetci v Amerike dostali moje materské meno do svojich úst bez dôvodu,“ povedala počas koncertu v Toronte. Jej slová sprevádzal búrlivý potlesk. 

Nie je to však prvýkrát, čo musela reagovať na nevyžiadané komentáre muža o ženskom tele. Zároveň sa vtipne opýtala, či môže ostať v Kanade.

Zablokovali mu účty

Vyjadrenie na adresu Lizzo však nie je jeho jediným prešľapom. Ye má zablokované účty na Twitteri a Instagrame. Spôsobili to jeho príspevky, ktoré obe spoločnosti vyhodnotili ako antisemitské. 

image

Ye stredobodom kritiky. Nápis na tričku rozhádal celebrity, zablokoval ho Instagram a Musk ho víta na Twitteri

Účet Kanyeho Westa na Instagrame zablokovala spoločnosť Meta Platforms po tom, čo v ňom obvinil svojho raperského kolegu Seana „Diddyho“ Combsa z toho, že ho ovládajú Židia. Combs totiž kritizoval tričko s nápisom „White Lives Matter“, ktoré mal černošský raper Kanye West oblečené na nedávnej módnej prehliadke v Paríži. Uvedený slogan v USA často používajú stúpenci nadradenosti bielej rasy. 

image

akjdha

Candace Owens/Twitter

Spoločnosť Twitter v nedeľu informovala, že raper zverejnil tweet, ktorý je v rozpore s pravidlami používania jej služieb. Napísal, že čoskoro vyhlási bojovú pohotovosť zameranú voči Židom. Odkazoval pritom na termín, ktorý sa na označenie stupňa pohotovosti používa v americkej armáde. V tom istom tweete, ktorý neskôr Twitter odstránil, dodal - vy sa so mnou zahrávate a snažíte sa zablokovať každého, kto oponuje vašej agende.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 03:32