StoryEditor

Kričali na mňa – bež, Cigán. Učiteľka nereagovala, mňa to motivovalo a vyhral som. Spomína TikToker a projektový inžinier

Dominika Pacigová27.05.2022., 13:35h

Otvára rôzne témy a okrem toho, že nakrúca videá, pracuje ako projektový inžinier v známej automobilke.

Lajkuj Brainee.sk na

Nechoď na vysokú školu, Rómov aj tak zamestnajú len za pásom. Takýmito slovami začal jedno z prvých videí na TikToku, kde vystupuje ako Rovnaký Meter, a má vyše 100-tisíc followerov. Považuje sa za influencera? Uverejnil niekedy video, ktoré s odstupom času oľutoval? Ako reagujú jeho kolegovia, keď sa dozvedia, že je Róm? Sledujú jeho videá? Čo mu chýba v slovenskom školstve? Aj to sme sa pýtali TikTokera a projektového inžiniera Tomáša Csicsá. 

Ponuky na spolupráce odmieta 

V dnešnej dobe sa každý môže zviditeľniť. „Je len na tebe, akým spôsobom to urobíš. Pokiaľ robím niečo, čo nikomu neubližuje, som spokojný. Sloboda je dôležitá,“ prezradil vo videorozhovore Tomáš Csicsó. 

Na TikTok nešiel s cieľom zarábať. „Dostávam ponuky od e-shopov, no všetky som odmietol. Na otázku, akým prínosom by bol produkt, som doposiaľ nedostal odpoveď. Taktiež nechcem robiť reklamu na niečo, čo by som sám nekúpil,“ objasnil. 

Vzdelanie bolo pre neho vždy prioritou. Vyštudoval vysokú školu, absolvoval doktorandské štúdium, no titul v tomto prípade odmietol. Otvorene poukazuje aj na problémy slovenského školstva. „Z pohľadu rómskej otázky, segregovanie v školstve je najväčší problém,“ dodal. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 11:16