Bella Poarch je 25-ročná tiktokerka a speváčka, ktorá sa preslávila v roku 2020.Bella Poarch/Instagram
StoryEditor

Na farme musela upratovať výkaly, niekedy dostala aj facku. Hviezda TikToku nemala jednoduché detstvo

Nikola Michalkova22.09.2022., 17:00h

Bella Poarch sa na TikToku stala najsledovanejšou influencerkou. Videá majú niekoľko miliónov vzhliadnutí. Za jej slávou sa však skrýva aj smutné detstvo.

Lajkuj Brainee.sk na

Mladá TikTokerka má 25 rokov a narodila sa na Filipínach. Preslávila sa v roku 2020, keď na Tiktok zavesila video, kde používa techniku „lip sync“ do pesničky „M to the B“ od britskej raperky Millie B. Okrem toho je speváčka či gamerka. 

Detstvo nemala jednoduché

Do svojich troch rokov vyrastala so svojou starou mamou na Filipínach. Podľa jej slov bývali v slumoch a boli chudobní. Ako trojročnú si ju, spolu s dvomi sestrami a bratom, adoptovala rodina žijúca na farme. Jej adoptívny otec miloval zvieratá, kúpil si pozemok, na ktorom postavil dom a kúpil zvieratá. Samozrejme, môže sa to niekomu zdať ako príjemný život strávený na farme, avšak mladá speváčka na farme nemala jednoduché detstvo. 

„Vyrastala som na farme a starala som sa o zvieratá, ako sú ovce, kozy, sliepky, psy a mačky. Život na farme bol naozaj náročný, vstávala som často o tretej hodine ráno, aby som stihla obriadiť zvieratá a stihnúť školu, ktorá začínala o 6:30 ráno,“ vyjadrila sa v podcaste H3 Podcast Highlights.

Bella Poarch čistila výkaly zvierat a prácu musela vykonávať naozaj poriadne. Ak sa stalo, že jej adoptívny otec nebol spokojný s jej prácou, stávalo sa, že odchádzala do školy bez raňajok. Niekedy jej mal dokonca dať facku. 

Jej adoptívna mama jej nepomohla

„Adoptívna mama nebola násilná, ale bola ticho a nič neurobila.“ Jej prezývka v rodine bola „stupid b***h“. Vyrastala spolu s dvomi staršími sestrami a s bratom. Zatiaľ čo dve sestry mali špeciálnu starostlivosť a nemuseli robiť práce na farme, Bella spolu s bratom často dostávali staré oblečenie. Ako sa v podcaste vyjadrila, myslí si, že za to mohol fakt, že spolu s bratom boli zo súrodencov najmladší. 

Na Filipínach každý myslí na seba

Podľa Belly Poarch Filipínci majú v povahe myslieť na seba a starať sa o seba. „Snažila som sa požiadať o pomoc, ale nikto mi nepomohol, pretože sa nikto do druhých nestará,“ vyjadrila sa v podcaste.

Pri incidente s napuchnutou rukou, ktorá jej predtým krvácala, sa jej učiteľka v škole opýtala, prečo nepíše rýchlejšie. „Povedala som jej, že mám opuchnutú pravú ruku, a preto musím písať ľavou. Na to mi povedala, dobre, ale ponáhľaj sa.“

Z Filipín odišla, keď mala 14 rokov. Nikdy nepremýšľala o tom hľadať svojich biologických rodičov, pretože ako sa sama vyjadrila, mala strach spoznať ich a stretnutie s nimi by bolo pre ňu skôr trápne. 

Trpí úzkosťami

Na portáli GMA News Online sa mladá speváčka vyjadrila aj k tomu, čo o nej veľa fanúšikov netušilo. „Jednu vec, ktorú o mne veľa ľudí nevie, je, že mávam úzkosti a som veľmi hanblivá.“

Takisto sa vyjadrila, že stretávanie s ľuďmi ju vyčerpáva a musí si vždy dopriať kvalitný spánok, aby nabrala nové sily. 

Jej cesta za slávou nebola jednoduchá a často to spájala aj práve s problémami s PTSD (postraumatická stresová porucha, pozn. red.). Bella Poarch však považuje TikTok za jej záchranu, pretože sociálna sieť jej umožnila robiť to, čo miluje. 

„Predtým, ako sa mi niečo z toho stalo, bola som na skutočne temnom mieste. Zobudila som sa do vojny so svojou depresiou, PTSD a úzkosťou. Moje dve najväčšie zbrane na boj proti tomu bolo spievanie a hranie na ukulele alebo hranie videohier,“ uviedla na portáli SK POP

Bola v námorníctve

V 17 rokoch sa Bella rozhodla zapísať do námorníctva tak, ako jej brat pred niekoľkými rokmi. Tréning absolvovala vo Virgínii. Obsahoval disciplínu a štruktúru, ale k dispozícii mala aj dni voľna, počas ktorých mohla robiť zábavné veci, ktoré jej doma boli odopierané, ako napríklad navštíviť obchodné centrum a hrať sa s make-upom. „Veľa sa toho pre mňa zmenilo. Viac som sa spoznala,“ povedala pre portál Rolling Stone

Tetovanie, ktoré pobúrilo Kóreu

Tetovanie má predstavovať japonskú vlajku vychádzajúceho slnka so srdcom, ktoré nahradzuje slnko v strede. V Kórei toto tetovanie vyvolalo pobúrenie. Vlajku totiž používala cisárska japonská armáda pred a počas druhej svetovej vojny a často bola používaná práve v oblastiach, ktoré Japonsko dobyli. Medzi oblasťami dobytými Japonskom bola aj Kórea. 

image

Pobúrila najmä kórejských fanúšikov tetovaním vychádzajúceho slnka. Má pre nich podobný význam ako symbol nacistov pre Európanov.

Bella Poarch/Tiktok

Juhokórejský parlamentný výbor pre šport vlajku vníma ako „podobný symbol diabla pre Ázijcov a Kórejčanov, rovnako ako je hákový kríž symbolom nacistov, ktorý Európanom pripomína inváziu hrôzy," uvádza sa na portáli Distractify.

Mladá speváčka tak pobúrila viacerých fanúšikov najmä z Kórey. Bella však netušila význam vlajky a ospravedlnila sa. „Je mi veľmi ľúto, že vás moje tetovanie urazilo. Milujem Kóreu, prosím, odpustite mi,“ napísala vo videu. Speváčka avizovala, že tetovanie si dá odstrániť pomocou laseru alebo si ho dá prekryť. „Nevedela som históriu, ktorá sa skrývala za týmto tetovaním a budem o tom vzdelávať aj druhých.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:52