Ak niekto môže komentovať gastrobiznis, je to práve Gordon Ramsay. Jeden z najznámejších šéfkuchárov na celom svete má za sebou roky skúseností, ktoré ho, spolu s jeho špecifickým prístupom, katapultovali na čelo obľúbenosti nielen na sociálnych sieťach.
Pozor na polievku
Tento odborník s desiatkami reštaurácií po celom svete a siedmimi michelinskými hviezdami v rozhovore pre Town & Country povedal, že existuje jedno jedlo, ktoré by si si nikdy nemal objednávať. A o aké jedlo ide? Polievku dňa.
Podľa Ramsayho reštaurácie často znovu využívajú staršie suroviny a doslova ich „prezlečú” za niečo špeciálne. „Spýtajte sa, aká bola včerajšia polievka du jour pred dnešným špeciálom. Možno je to tak, že je polievka du mesiac.”
Nehanbi sa
V tom istom rozhovore ďalej povedal, že často žiada čašníkov a čašníčky o usmernenie pri objednávaní v nových reštauráciách. „Skutočne to závisí od reštaurácií, ale obsluhujúci majú tendenciu ochutnať väčšinu jedál v ponuke a môžu vám poskytnúť prehľad o tom, čo šéfkuchár pridal alebo čo miestni milujú,” povedal.
Od čašníkov vraj dostal množstvo skvelých odporúčaní. Aj preto by si sa najbližšie v reštaurácii nemal hanbiť a jednoducho sa opýtať, čo odporúča človek, ktorý ťa obsluhuje.