Gordon RamsayArchív HN
StoryEditor

Gordon Ramsay má radu, ktorú ocení každý. Toto jedlo by si si v žiadnej reštaurácii nikdy nemal objednávať

Miroslav Kamody29.11.2023., 12:00h

Prehovoril ten najpovolanejší. Ktorému jedlu by si sa mal radšej v reštauráciách vyhnúť?

Lajkuj Brainee.sk na

Ak niekto môže komentovať gastrobiznis, je to práve Gordon Ramsay. Jeden z najznámejších šéfkuchárov na celom svete má za sebou roky skúseností, ktoré ho, spolu s jeho špecifickým prístupom, katapultovali na čelo obľúbenosti nielen na sociálnych sieťach.

Pozor na polievku

Tento odborník s desiatkami reštaurácií po celom svete a siedmimi michelinskými hviezdami v rozhovore pre Town & Country povedal, že existuje jedno jedlo, ktoré by si si nikdy nemal objednávať. A o aké jedlo ide? Polievku dňa. 

image

Kočner a Černák sa pohádali vo väzení. Kulinársku kauzu v Leopoldove mala spustiť hrúbka palaciniek

Podľa Ramsayho reštaurácie často znovu využívajú staršie suroviny a doslova ich „prezlečú” za niečo špeciálne. „Spýtajte sa, aká bola včerajšia polievka du jour pred dnešným špeciálom. Možno je to tak, že je polievka du mesiac.”

Nehanbi sa

V tom istom rozhovore ďalej povedal, že často žiada čašníkov a čašníčky o usmernenie pri objednávaní v nových reštauráciách. „Skutočne to závisí od reštaurácií, ale obsluhujúci majú tendenciu ochutnať väčšinu jedál v ponuke a môžu vám poskytnúť prehľad o tom, čo šéfkuchár pridal alebo čo miestni milujú,” povedal.

Od čašníkov vraj dostal množstvo skvelých odporúčaní. Aj preto by si sa najbližšie v reštaurácii nemal hanbiť a jednoducho sa opýtať, čo odporúča človek, ktorý ťa obsluhuje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/nove-trendy, menuAlias = nove-trendy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 04:27