Airbnb ponúka množstvo zaujímavých miestUnsplash/Karsten Winegeart
StoryEditor

Profesionálna upratovačka Airbnb ubytovaní varuje cestovateľov: Hneď ako prídeš, skontroluj tieto tri dôležité veci

Miroslav Kamody18.09.2023., 12:00h

Ubytovať sa cez Airbnb prináša mnohé výhody, ale aj nevýhody. Na čo by si sa mal zamerať hneď po tom, ako sa ubytuješ?

Lajkuj Brainee.sk na

Ubytovanie cez Airbnb je čoraz populárnejšie. Ľudia si namiesto veľkých hotelov vyberajú ubytovanie v súkromí, ktoré ponúkajú obyčajní ľudia. Je to pohodlnejšie, priestor často väčší a dokonca aj lacnejší. Ubytovanie tak má oproti klasickým hotelom svoje výhody aj nevýhody.

Diana Cruz, profesionálna upratovačka ubytovaní ponúkaných cez Airbnb na Floride, sa stará o to, aby bol každý priestor skutočne čistý. Odkedy pred piatimi rokmi prestala pracovať v kancelárii, sa 29-ročná Cruz venuje upratovaniu na plný úväzok so svojím manželom.

image

Pavúky po celom strope či stretnutie so sektou. Ľudia sa podelili o najpodivneješie zážitky na ubytovaní cez Airbnb

Upratovací biznis

V súčasnej dobe má dvojica asi desať klientov, z ktorých každý má dve alebo tri nehnuteľnosti, povedala Cruz pre portál Insider. A hoci je cieľom vždy zanechať ubytovanie žiarivo čisté, niekedy to tak nie je. Cruz sa s ľuďmi podelila o tri „červené vlajky”, ktoré by si mal každý všímať po tom, čo sa ubytuje.

Pokiaľ totiž nie sú tip top, môžu naznačovať, že tvoje ubytovanie nie je ani zďaleka také čisté, ako by malo byť. Mimochodom, ak hostitelia porušujú štandardy upratovania, môžu byť vystavení varovaniam, pozastaveniu činnosti a v niektorých prípadoch zrušeniu účtu, potvrdil zástupca Airbnb.

image

Upratovanie je základ

Unsplash/Anton

Základom je posteľná bielizeň

V prvom rade sa po príchode zameraj na periny. „Ľahko zistíte, či dobre voňajú, alebo či len vyzerajú, že neboli vyčistené.” Cruz povedala, že čerstvá, čistá posteľná bielizeň je jednou z najdôležitejších vecí na zabezpečenie skvelého pobytu na Airbnb.

Hostiteľom dokonca odporučila, aby mali skriňu naplnenú čistou bielizňou, aby mohli upratovači rýchlo ustlať posteľ s čistou plachtou bez čakania na opratie bielizne. „Takto odstránime všetko, čo je špinavé, a vy to jednoducho vymeníte za nové,” povedala Cruz.

image

Ako nenaletieť podvodníkom na Airbnb? Máme pre teba podrobný návod, na tieto veci si musíš dať pozor

Pozri sa pod posteľ

Priestor pod posteľou patrí často k tým, na ktoré doma pri upratovnaí zabúdame. Ale špinavá podlaha pod posteľou je v Airbnb ubytovaniach zakázaná. Takže keď už skontroluješ bielizeň, pozri sa aj pod posteľ. Ak tak urobíš, získaš predstavu o tom, ako detailne orientovaný bol upratovačka – a ako dôkladne bol vyčistený zvyšok ponúkaného ubytovania. 

Kontrola kúpeľne

Nakoniec by si mal zamieriť do kúpeľne, aby si skontroloval sprchu. To je podľa Cruz miesto, ktorému by mali upratovači venovať zvýšenú spoločnosť. Napríklad, ak má sprcha chĺpky od predchádzajúceho hosťa prilepené na vani alebo zvyšky šampónu či kondicionéru na poličkách, je to dobrý náznak, že ubytovanie pravdepodobne nie je také čisté, ako by malo byť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:08