Najhoršie zážitky z AirbnbBrainee X Canva/
StoryEditor

Pavúky po celom strope či stretnutie so sektou. Ľudia sa podelili o najpodivneješie zážitky na ubytovaní cez Airbnb

Miroslav Kamody26.06.2023., 09:00h

Ubytovanie cez Airbnb milujeme. Nie na všetky zážitky však ľudia spomínajú s úsmevom na tvári.

Lajkuj Brainee.sk na

Možnosť ubytovania cez platformu Airbnb nám priniesla úplne nové možnosti v cestovaní a objavovaní nových miest a krajín. Hotelové izby sa razom premenili na originálne zariadené byty, vily s bazénmi či originálne ubytovanie v prerobenom autobuse. Nie vždy však natrafíme na dokonalé ubytovanie, na ktoré budeme s radosťou celé roky spomínať.

Portál Vice zozbieral niekoľko príbehov ľudí, ktorí by najradšej zabudli na desivé zážitky, ktoré ich postrehli v ubytovaní cez Airbnb. Okrem toho sme si pre teba pripravili galériu toho najhoršieho, čo ľudia počas pobytu cez túto platformu objavili.

Allie (24 rokov)

Raz som s priateľom zostala cez Airbnb v Gippslande. Bola to voľná spálňa nejakej náhodnej starej dámy. Okno na izbe bolo rozbité, nesmeli sme sa sprchovať dlhšie ako jednu minútu. Ani my sme si nemohli dať teplú vodu. Po 20:30 nám nebolo dovolené hovoriť ani robiť hluk a museli sme požiadať o použitie kuchyne. Nesmeli sme parkovať na príjazdovej ceste, takže sme museli zaparkovať kilometer ďalej. A jej kôň sa stále pokúšal vniknúť do miestnosti, keď sme spali. Mali sme zostať tri noci, no zostali sme osem hodín, pretože to bolo príliš zvláštne.

Kaia (24 rokov)

Bývala som v byte v Melbourne so svojím priateľom. Niekoľkokrát počas dňa vypadla drevená doska spod rámu postele, tak som hostiteľovi poslala správu, či by to mohol opraviť. Bolo sedem hodin večer, keď som poslala správu. Okolo 9-tej sme s priateľom ležali nahí v posteli a len...počujeme odomykanie dverí? Neznámy muž vošiel priamo do našej spálne.

Môj priateľ povedal: „Wtf čo tu robíš, prosím, odíď.” Muž povedal, že ho poslal hostiteľ, no nezazvonil ani nezaklopal. Poslala som hostiteľovi správu, že to nie je v poriadku. Následne mi zavolal a začal ma nazývať hlúpu. Nahlásili sme to Airbnb a oni mu odstránili ponuky a nám vrátili peniaze. On zase na oplátku na mojom profile nechal recenziu, že sme rozbili všetko nábytok. Nakoniec jeho profil obnovili a dodnes ponúka ubytovanie.

image

Nemáte peniaze? Toto sú najlacnejšie ubytovania na Slovensku (bez ohľadu na to, ako vyzerajú)

Sienna (28 rokov)

Išiel som na večeru a vrátil som na svoje Airbnb ubytovanie. Na strope bola čierna diera, ktorá za denného svetla vyzerala dobre, no ukázalo sa, že v noci slúžila ako tunel pre obrovké pavúky. Strop bol plný pavúkov veľkosti taniera a mne nezostávalo nič iné, ako spať v aute.

Asha (30 rokov)

V decembri 2018 som zostala v Airbnb v Portlande, bolo to asi desať minút autobusom z centra mesta a malo skvelé recenzie. Vpredu dúhová vlajka, chata vyzerala ako priamo z Modrých hôr, takže som sa cítila príjemne, akoby som bol doma. O pár hodín som dostala správu s kódom izby, no nevedela som, v ktorej izbe som a rovnako som nemala ani kód som samotného domu.

Miestnosť bola studená a na posteli bola iba plachta. Sedela som pred malým elektrickým ohrievačom celé hodiny pred spaním a zdieľala som kúpeľňu s ostatnými hosťami (ktorých som sotva videla - napriek tomu, že som vedela, že tam sú). Dostala som správu, že nevideli moje topánky pri vchodových dverách a že som sa nezúčastnila na „omši“.

Zdvorilo som odmietla ponuku zúčastniť sa večernej modlitby a potom, keď som sa večer vrátila, v kúpeľni nebol žiadny toaletný papier. Vedľa papierových utierok bol nápis „utrite a potom vložte do poskytnutého koša“. Mala som menštruáciu. V každom prípade to bolo ku*va divné.

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

Indi (21 rokov)

Bol som v Byrone na škole a ubytovanie cez Airbnb, v ktorom sme zostali, bolo skutočne pekné, ale niečo na ňom bolo také mimo. Bol som tam ja a 5-6 ďalších dievčat. Jednu noc, keď som sám ležal a pokúšal sa zaspať, cítil som na sebe tlak a zvuky dýchania, ktoré boli tak bezbožne strašidelné.

Dal som si slúchadlá, aby som sa pokúsil rozptýliť, ale to nefungovalo a ten pocit jednoducho nezmizol, tak som sa presťahoval do inej miestnosti a vyspal som sa s jedným z ďalších dievčat. Ďalšia bizarná vec, ktorá sa stala, je, že sme všetci sedeli v obývačke hneď za kuchyňou, všetci sme boli v tej istej miestnosti a počuli sme niekoho/niečo kráčať po kuchyni a zadné dvere sa vkuse otvárali a zatvárali. Skončili sme poriadne traumatizovaní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:05