Pozri si tie najluxusnejšie hotelové izby svetaBrainee x Canva
StoryEditor

Luxus, ktorý si nemôžeš dovoliť. Pozreli sme sa do útrob tých najdrahších hotelových izieb na svete

Miroslav Kamody11.07.2023., 10:00h

Desiatky tisíc dolárov za jedinú noc v hoteli? Nie niekoho zbytočný luxus, pre iných bežný štandard. Pozreli sme sa, za ktoré hotely a izby zaplatíš najviac na celom svete.

Lajkuj Brainee.sk na

Pri cestovaní sa ľudia väčšinou delia na dve skupiny. Tá prvá sa snaží nájsť to najlacnejšie ubytovanie, pretože chcú len skloniť hlavu počas hľadania zážitkov, druhá chce komfort a hotel považuje za rovnako dôležitý ako samotnú destináciu.

Obe však spája cena. Aj pri all inclusive dovolenke chceme nájsť tú cenovo najdostupnejšiu. Dnes sa však pozrieme na tie absolútne najdrahšie. Ako informuje blog The Luxury Travel Expert, za ten najdrahší zaplatíš 100-tisíc dolárov.

5. Hilltop Villa, ostrov Laucala, Fidži

Celý ostrov vlastnil generálny riaditeľ Red Bull Dietrich Mateschitz, ktorý minulý rok v októbri zomrel. Ponúka nedotknuté dažďové pralesy, mangrovníky, nádherné pláže a bezkonkurenčný luxus.

image

O stratenej batožine informuj čo najskôr, neobliekaj si do lietadla šortky, radia expert a letuška

Venovať sa tu môžeš potápaniu, plachteniu, rybolovu, tenisu, cyklistike, golfu, joge, kultúre, výletom či vodným športom. Filozofiou ostrova je, že svoje vlastné zdroje priamo zapája do samotných zážitkov hostí. Nechýbajú kúpele či päť reštaurácií.

Na úplnom vrchole ostrova sa nachádza gigantická trojspálňová Hilltop Villa, ktorá ponúka súkromného šoféra, opatrovateľku či kuchára. Cena za tento luxus v ostrovnom raji je 50-tisíc dolárov (47 442 eur) na noc.

4. Penthouse Suite, Hôtel Martinez by Hyatt, Cannes, Francúzsko

Tento legendárny hotel v štýle art deco pripomínajúci 20. roky 20. storočia je domovom 409 izieb situovaných na Francúzskej riviére. Reštaurácia La Palme d‘Or ocenená dvoma michelinskými hviezdami s výzdobou s filmovou tematikou nadchne všetky zmysly, zatiaľ čo kúpele L. Raphael ponúkajú rôzne charakteristické procedúry.

image

Kam letieť priamo z Bratislavy? Do týchto miest môžeš letieť za pár drobných a nemusíš cestovať na Schwechat

Nechýba ani najnovšia reštaurácia Le Jardin du Martinez, ktorí dýcha stredomorskou atmosférou. Prestížny penthouse sa nachádza na najvyššom poschodí a ponúka terasu obložený drevom, nádherný výhľad na more, king size posteľ, obývačku a jedáleň. Pripraviť si však musíš 55-tisíc dolárov (51 961 eur) za noc.

3. The Mark Penthouse Suite, Hotel Mark, New York, Spojené štáty

Hotel Mark sa nachádza v piamiatkovej budove z roku 1927 a nachádza sa v epicentre sociálneho a kultúrneho bohatstva Manhattanu, presnejšie na jednom z najlepších blokov Upper East Side. Je tak obklopený múzeami, obchodmi, reštauráciami a Central Parkom.

Spája v sebe starosvetský komfort a avantgardný dizajn s tými najluxusnejšími službami. Samotný penthouse navrhol legendárny francúzsky interiérový dizajnér Jacques Grange a jeho cena je 75-tisíc dolárov (70 856 eur) za jedinú noc. Ide o najväčší strešný apartmán v Spojených štátoch a má strešnú terasu s výhľadom na Central Park, Metropolitné múzeum a ďalšie ikonické stavby.

2. Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Ženeva, Švajčiarsko

Jednou z najmodernejších adries v celej Ženeve je ikonický hotel President Wilson. Okrem výhľadu na Ženevské jazero sa nachádza na pozadí Mont Blancu. 226 izieb a apartmánov s elegantným nábytkom a štýlovým vybavením je nádherne zariadených a má okná od podlahy až po strop, z ktorých sa naskytá jedinečný výhľad na mesto alebo jazero.

image

Kamila sprevádza turistov k polárnej žiare. Priemerný Slovák by Fínov s ľahkosťou prepil, hovorí

Royal Penthouse Suite stojí 80-tisíc dolárov (75 580 eur) za noc a zaberá celé ôsme poschodie hotela. Je najdrahšou izbou v celom hoteli a nechýba v ňom krídlo Steinway, ďalekohľad na pozorovanie hviezd, terasu, dvanástimi spálňami a 103-palcovú (261 centimetrovú) televíziu.

1. The Empathy Suite, Palms Casino Resort, Las Vegas, Spojené štáty

Tento butikový rezort v Las Vegas sa nachádza dva kilometre od slávneho The Strip bulváru. Ponúka jedinečný umelecký zážitok, pretože celý objekt je pretkaný dielami svetovo známych umelcov. Hostia môžu navštíviť 24-hodinové kasíno alebo rôzne reštaurácie.

Moderné izby rezortu majú štýlovú výzdobu a rôzne elegantné vybavenie. V hoteli sa nachádza najdrahšia hotelová izba na svete, slávna The Empathy Suite Sky Villa, ktorá stojí 100-tisíc dolárov (94 475 eur) za noc. Táto suita navrhnutá britským umelcom Damienom Hirstom zahŕňa dve hlavné spálne, masážne stoly, soľnú relaxačnú miestnosť a jacuzzi s výhľadom na bulvár.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:33