Kam letieť z Bratislavy?Unsplash
StoryEditor

Kam letieť priamo z Bratislavy? Do týchto miest môžeš letieť za pár drobných a nemusíš cestovať na Schwechat

Miroslav KamodyTASR02.12.2022., 08:00h

Najväčšie slovenské letisko síce neponúka toľko letov, ako napríklad tie vo Viedni alebo v Budapešti, no za pár drobných sa dostaneš na mnoho skvelých miest. Tu nájdeš úplne všetky pokope!

Lajkuj Brainee.sk na

Bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika neustále prichádza s novinkami. Mnohí Slováci však namiesto toho radšej cestujú z rakúskeho Schwechatu, prípadne letiska Ferenca Liszta v Budapešti.

Samozrejme, obe spomínané sú neporovnateľne väčšie a ponúkajú viac letov, no veľa ľudí cestuje na odlet do vysnívanej destinácie na letiská do okolitých krajín bez toho, aby vôbec vedeli, odkiaľ sa dá letieť z Bratislavy.

image

Je ti chladno? Toto sú najlepšie slnkom zaliate destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť aj v zime

Dokonca stále pribúdajú novinky. Pred pár dňami Letisko M. R. Štefánika oznámilo, že pribudnú dve nové pravidelné letecké destinácie. Prvou je priame spojenie do Atén, druhou destináciou je linka do druhého najväčšieho litovského mesta Kaunas.

Za menej ako dve hodiny

Priama linka spoločnosti Aegean Airlines do metropoly Grécka bude spustená 5. júna 2023, a to dvakrát týždenne, v pondelok a vo štvrtok. Atény sú skvelou prestupnou stanicou do ďalších destinácií v Ázii či v Afrike. Let potrvá približne dve hodiny.

Priamu linku z Bratislavy do litovského mesta Kaunas bude prevádzkovať Ryanair od 27. marca 2023. Linka bude letieť v pondelok, stredu a piatok. Kaunas je vzdialený od hlavného mesta Vilnius hodinu cesty. Priamy let trvá menej než dve hodiny.

image

Patrik Paulínyi: Viac ako Big Ben ma dokáže nadchnúť 500-ročný dub, fotiť vydry som chodil mesiac v -15 stupňoch

A čo ostatné destinácie? Nazreli sme do zimného letového poriadku letiska a pripravili sme si pre teba zoznam všetkých destinácií, kam môžeš pokojne letieť aj na budúci týždeň.

Brusel

Hlavné mesto Belgicka dýcha magickou históriou a dominuje mu námestie Grand-Place. Z Bratislavy sa dostaneš na letisko Charleroi, ktoré je vzdialené hodinu od Bruselu. Letenka vyjde na približne 50 eur, spiatočný let v januári kúpiš aj za 9,99 eura.

image

Brusel

Unsplash/Daniels Joffe

Dalaman

Táto turecká destinácia je stále pomerne neznáma, no však neznamená, že nestojí za návštevu. Jeho okolie je známe tyrikysovou a kvalitnou vodou. V decembri je tu stále okolo 20 stupňov a spiatočná letenka z Bratislavy stojí menej ako 80 eur.

image

Dalaman

Unsplash/Keo Oran

Dubaj

Táto dovolenková destinácia sa u Slovákov stáva čoraz obľúbenejšou. Môže za to nielen na oko vyzerajúci luxus, ktorý si môžu mnohí dovoliť, ale aj horúce počasie počas celého roka. Letenky do tejto destinácie ťa ale budú stáť od 240 eur.

image

Dubaj

Unsplash//

Dublin

Hlavné mesto Írska je skveľou voľbou pre tých, ktorá majú radi vianočnú atmosféru, whiskey či pivo. Dublin určite stojí za viac ako víkendovú návštevu. Spiatočná letenka ťa vyjde na približne 50 - 60 eur.

image

Dublin

Unsplash/Anna Church

Edinburgh

Do Škótska mnohí lietajú hlavne počas leta, no mnohí cestovatelia sa zhodujú, že počas zimy na teba čaká fascinujúca atmosféra historického mesta, na ktorú nezabudneš. Z Bratislavy poteší Ryanairom a spiatočne ťa cesta vyjde na 45 eur.

image

Edinburgh

Unsplash/Adam Wilson

Eindhoven

Do holandského Eindhovenu sa ľudia príliš nehrnú, robia však veľkú chybu. Letisko sa totiž nachádza hodinu a pol od Amsterdamu aj Rotterdamu, takže za 16 eur (+ lístok na prepravu autobusom/vlakom) máš o zážitky postarané.

image

Eindhoven

Unsplash/Vishal

Kodaň

Hlavné mesto Dánska by si mal rozhodne navštíviť aspoň raz v živote. Ideálnym dátum sa na to zdá byť január budúceho roka, kedy za spiatočnú letenku z Bratislavy zaplatíš len 26 eur!

image

Kodaň

Unsplash/Nick Karvounis

Lanzarote

Kanárskym ostrovom by si sa rozhodne nemal vyhnúť  ani v zime. Teplota mora sa drží nad 21 stupňov a Lanzarote poriadne pestré, takže nudiť sa rozhodne nebudeš. Spiatočná letenka z hlavného mesta Slovenka ťa budú stáť približne 75 eur.

image

Lanzarote

Unsplash/Zinah Insignia

Londýn, Leeds a Manchester

Pokiaľ máš chuť objavovať Britániu, Londýn je tou najjasnejšou voľbou. Z Bratislavy sa sem dostaneš rovno na dve letiská - Lutton (Wizz Air) a Stansted (Ryanair). Ak chceš navštíviť „niečo menšie”, vyber sa do 700-tisícového Leedsu, prípadne 500-tisícového Manchestru. Ceny leteniek sú rôzne, no často vychytáš aj lety za pár desiatok eur.

image

Big Ben

Henry Nicholls/Reuters

Malta

Obľúbená letná destinácia sa počas zimy vyprázdni. Po odchode väčšiny turistov však môžeš naplno objavovať jej krásy, ktoré zostávajú. Spiatočná letenka z/do Bratislavy ťa pritom bude stáť len niečo cez 50 eur.

image

Malta

Unsplash/CALIN STAN

Miláno

Talianske Miláno je overená klasika, ktorá si ťa získa aj pri kratšom pobyte v podobe predĺženého víkendu. Decembrové letenky ťa budú stáť iba smiešnych 20 eur, čo je viac, ako autobus z Bratislavy do Košíc. A to je ponuka, ktorá sa neodmieta.

image

Miláno

Unsplash/Mikita Yo

Rím

Za necelých 25 eur spiatočne sa v januári môžeš ísť z hlavného mesta Slovenska pozrieť aj do Ríma či Vatikánu. Spoločnosť Ryanair letí na letisko Ciampino, odkiaľ sa za vyše pol hodiny dostaneš pohodlne vlakom až do centra mesta.

image

Vatikán a Rím

Unsplash/Caleb Miller

Skopje

Polmiliónové hlavné mesto Severného Macedónska ti ponúkne skvelú architektúru aj kvalitný večerný život, takže pokiaľ máš chuť na objavovanie menej opozeraných destinácií, v januári sa sem dostaneš za necelých 50 eur.

image

Skopje

Unsplash/Pavol Svantner

Sofia

Za necelých 20 eur do hlavného mesta Bulharska? Tomu sa hovorí ponuka, ktorá sa neodmieta. V meste sa momentálne konajú populárne vianočné trhy, tak neváhaj a bež si zbaliť kufor.

image

Sofia

Unsplash/Alexandr Bormotin

Solún (Thessaloniki)

V janúri sa za necelých 35 eur môžeš z Bratislavy dostať aj do mesta Thessaloniki, ktoré je Slovákom známe aj pod názvom Solún. Pokiaľ sa neotužuje, v mori sa asi kúpať nebudeš, no mesto a jeho okolie ponúka množstvo atrakcií na vyplnenie času.

image

Solún

Unsplash/Dragos Gontariu

Bratislavské letisko na svojej stránke informuje, že letieť môžeš aj do egyptskej Hurgady. Spiatočné letenky ťa vyjdu na približne 300 eur, no spoločnosť Air Cairo na svojom webe oznámila, že počas zimnej sezóny zo Slovenska lietať nebude.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 12:59