Najlepšie zimné slnkom zaliate destinácieUnsplash
StoryEditor

Je ti chladno? Toto sú najlepšie slnkom zaliate destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť aj v zime

Miroslav Kamody02.11.2022., 15:00h

Pokiaľ sa namiesto lyžovania po zasnežených slovenských kopcoch radšej slníš pri šume morských vĺn, tento článok je presne to, čo teraz potrebuješ.

Lajkuj Brainee.sk na

Máme za sebou obdobie Dušičiek a Halloweenu, počas sychravých dní nás na každom kroku prenasleduje hmla a obchody sa plnia vianočným tovarom. Prichádza obdobie roka, počas ktorého sa ľudia rozdelia na dva tábory. Jeden sa nevie dočkať najkrajších sviatkov roka a čaká na prvý sneh, druhý je na vrchole jesennej depresie.

Pokiaľ aj ty patríš k tým, ktorým chýba letné počasie a vitamín D, máme pre teba výber dovolenkových destinácií, ktoré sú stále zaliate slnkom a dostať sa do nich je stále cenovo dostupné. Pokiaľ teda ešte stále máš pár dní dovolenky, bookuj letenky a načerpaj nové sily.

image

Tipy na dovolenku a zážitkové ubytovanie na jeseň. Radí Martin Hanzel a Milan Bez Mapy (diskusia)

Šarm aš-Šajch (Egypt)

Do tejto egyptskej dovolenkovej destinácie sa za pár drobných bez problémov dostaneš priamo z viedenského letiska. Teploty sa tu aj v decembri držia okolo 25 stupňov, pričom momentálne ešte stále atakujú tridsiatku. Hotely v tejto destinácii síce rozhodne nepatria medzi najlacnejšie, pokiaľ si nepotrpíš na luxus, ubytuješ sa už od 50 eur.

image

Šarm aš-Šajch

Unsplash/Irina Nakonechnaya

Dammam (Saudská Arábia)

Pokiaľ máš chuť na skutočne exotické počasie, Dammam v Saudskej Arábii je skvelou voľbou. Teploty v novembri sa často vyšplhajú nad 30 stupňov, takže na vianočné trhy sa môžeš vrátiť kvalitne opálený. Pokiaľ si dobrodružný typ, na skok to máš napríklad do Bahrajnu.

image

Dammam

Wikipedia/راجع الشروط

Tel Aviv (Izrael)

V zime je v Tel Avive okolo 24 stupňov, takže zimné bundy si do tejto izraelskej destinácie rozhodne baliť nemusíš letenky. Pokiaľ budeš mať šťastie letenky (s prípadným prestupom) zoženieš naozaj výhode. Do krajiny ti stačí pas, pre Slovensko platí bezvízový vstup, takže sa nemusíš báť žiadnych obmedzení.

image

Tel Aviv

Unsplash/Shai Pal

Abu Dabí (Spojené arabské emiráty)

Hlavné mesto Spojených arabských emirátov môžeme zaradiť k najtropickejších destináciám v tomto zozname. More má ešte aj v decembri priemernú teplotu okolo 25 stupňov, takže pokiaľ si dovolenku nakombinuješ s lacnými letenkami a hotelom za rozumnú cenu, máš vyhraté.

image

Abu Dabí

Unsplash/Nick Fewings

Larnaka (Cyprus)

Obľúbená destinácia na ostrove Cyprus dosahuje ešte aj v novembri teploty medzi 20 až 30 stupňami, čo z nej v spojení s dobrou cenou leteniek robí ideálnu voľbu pre last minute cestovateľov. Mesto je plné pláží a histórie, nechýbajú ani mnohé múzeá, ktoré ti vyplnia čas medzi oddychom a kúpaním v mori.

image

Larnaka

Unsplash/Hert Niks

Dubaj (Spojené arabské emiráty)

Dubaj patrí k najobľúbenejším novým dovolenkovým destináciám Slovákov. Pokiaľ vychytáš letenky, čakajú na teba lacné hotely a hypermoderná architektúra, ktorou môžeš naplniť svoje profily na sociálnych sieťach. More má aj na Vianoce teplotu okolo 25 stupňov, takže pokiaľ chceš zažiť netradičné Vianoce, Dubaj je na to ako stvorený.

image

Dubaj

Unsplash/Roman Logov

Malorka (Španielsko)

Španielsky ostrov Malorka sa začiatkom novembra takmer úplne vyprázdni. Turistická sezóna skončila, pláže sú voľné a teploty klesajú. Pokiaľ máš rád spontánne výlety a predpoveď počasia na najbližšie dni vyzerá priaznivo, hlavné mesto Palma sa stane tvojim lacným rajom na zemi.

image

Malorka

Unsplash/Eugene Zhyvchik

Agadir (Maroko)

Presúvame sa do afrického Maroka. Mesto má priemerne 300 slnečných dní a musel by si byť poriadny smoliar, aby si vychytal tie zlé. Agadir je vhodným miestom na celoročné vyvaľovanie sa pri mori, za letenky si však často dosť priplatíš. Oplatí sa preto sledovať ich ceny. Na druhú stranu, ubytovanie je naozaj lacné, takže sa to vyrovnáva.

image

Agadir

Unsplash/Louis Hansel

Lanzarote (Španielsko)

Kanárske ostrovy taktiež patria k obľúbeným letným destináciám Slovákov. Vyhnúť by sa im však rozhodne nemal ani v zime. Teplota mora sa drží nad 21 stupňov, čo nemusí byť ideál pre milovníkov tropického počasia. Na druhú stranu je počasie stále teplé a Lanzarote poriadne pestré, takže nudiť sa rozhodne nebudeš.

image

Lanzarote

Unsplash/Kamil Molendys
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 00:36