StoryEditor

Blízka exotika vyjde lacnejšie ako Európa. Ktorá krajina je najlepšia na foodtrip? Radí Janka Travelhackerka

Dominika Pacigová20.10.2022., 14:35h

Hoci nájdeš lacnú letenku do Paríža, zdieľaná izba ťa môže vyjsť aj 60 eur na noc. V Európe je cítiť zdražovanie.

Lajkuj Brainee.sk na

Pomáha ľuďom cestovať šikovne a lacno. Či spoznávaš svet nonstop, alebo raz za rok, jej tipy ti na cestách ušetria čas, nervy a peniaze. 

Ktoré slovenské miesta sa dokážu vyrovnať zahraničiu? Kam sa oplatí vycestovať koncom októbra alebo začiatkom novembra najmä z finančného hľadiska? Aký budget si pripraviť? Ktorá krajina je ideálna na foodtrip? Platí aj teraz, počas covidu a inflácie, že exotické destinácie sú rovnako drahé ako tie európske? V ktorých exotických krajinách sa k turistom správajú ako k chodiacim peňaženkám? Na čo si dávať v exotike pozor, čo sa týka výberu hotovosti alebo platby kartou? Aj to sme sa pýtali travelblogerky Janky Schweighoferovej

Na jeseň je ideálna blízka exotika 

Európe už začína byť pomerne chladno, taktiež je cítiť aj zvyšovanie cien. „Nielen z pohľadu ceny, ale aj tepla, sa viac oplatí ísť do blízkej exotiky. Príkladom je Jordánsko, Egypt, Turecko, Omán, Abu Dhabi, Azory, Bahrain či Saudská Arábia,“ prezradila vo videorozhovore. 

Ak sa vyberieš na predĺžený víkend do Európy, počítaj s minimálnym budgetom 50 eur na deň. „Pokiaľ ľudia chcú bývať v centre a jesť v dobrých reštauráciách, budú potrebovať približne 100 eur na deň. Lacné letenky sa dajú kúpiť, no najdrahšou položkou v Európe  je práve jedlo a ubytovanie,“ dodala. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 07:13