Chcú zdolať 3-tisíc kilometrov na nafukovacom člne.Tiktok/zdenek_slouka/
StoryEditor

Dvojica dobrodruhov sa vybrala na šialenú výpravu. Z Česka sa chcú doplaviť až do Čierneho mora na nafukovacom člne

Antiyoutuber06.06.2024., 14:00h

Musel predať svoju farmu, a tak sa rozhodol, že sa vydá na dlhú cestu, aby si prečistil hlavu. S kamarátom nasadol na nafukovací čln a vydal sa na 3-tisíc kilometrov dlhú plavbu až do Čierneho mora. Svoje zážitky dokumentuje na TikToku.

Lajkuj Brainee.sk na

Pre neobvyklú cestu sa rozhodol tiktoker Zdeněk Slouka so svojím kamarátom Kurtom. Začiatkom mesiaca nasadli na nafukovací čln v českom meste Blansko a vydali sa na 3-tisíc kilometrov dlhú plavbu až do Čierneho mora, píše portál Antiyoutuber.

Plávať majú cez päť riek a až desať štátov. Celú svoju cestu streamujú na TikToku a dokumentujú ju cez videá na platforme. Aj napriek tomu, že sú na ceste len pár dní, zažili už aj pomerne ostrú hádku a prederavenie člna. Napriek tomu sa nevzdávajú a vo svojej ceste naďalej pokračujú.

image

Prešla stopom z Česka do Afriky: Podivný vodič nás naháňal a takmer prosil na kolenách, aby sme k nemu nastúpili

Chce si vyčistiť hlavu

Tridsaťosemročný Zdeněk Slouka prevádzkoval od roku 2013 vlastnú farmu. Tú bol však z neznámych dôvodov nútený predať. Taká životná zmena nebola rozhodne jednoduchá a potreboval si prečistiť hlavu. A preto sa rozhodol vydať na dlhú púť so svojím kamarátom.

„Pôjdeme cez päť riek, čo je Svitava, Svratka, Dyje, Morava a Dunaj. Pôjdeme cez desať štátov,“ hovorí Slouka v prvom videu, v ktorom svojich sledujúcich informoval o ich ceste. Spoločne s kamarátom Kurtom sa tak začali poriadne pripravovať na túto bezpochyby náročnú a dlhú cestu.

@zdenek_slouka1986 kdo by měl zájem o svoji reklamu na našem raftu, má čas do 28.5.2024. Pač 1.6.2024 to vše vypukne a my z Blanska v 10:00 vyplouváme na raftu do Černého moře, po 5 řekách, 10 státech a 3000 km dlouhé plavbě. Každý den stream na TikToku, videa a reporty na YouTube, Facebook a Instagramu z naší šílené plavby a jednou týdněv deníku. No a kdo ví, které média ta plavba zaujme dál.  Takže nás sleduj bude to jízda. #zdendaakurt #cernemore #plujibomby #zdenekslouka #slouka #legenda #raft #pluji #zdendaakurtnaraftu #plavoubomby #farmauslouku #zemedestvijezivot #3000kmnaraftu #cilcernemore #pijubomby #stream #sdileni #podpora #zapar ♬ původní zvuk - Zdenek_Slouka

Prípravy boli dlhé, určite náročné a niekedy aj vtipné. Už z prípravných videí fanúšikovia vyčítali, že ich cesta bude poriadne zábavná. „Cestu podstupujem z dôvodu, že chcem odplaviť všetky zlé veci, čo ma stretli. Utriasť si myšlienky a premyslieť si, čo ďalej v živote a akou cestou sa teraz vydať,“ vysvetľuje Slouka na crowdfundingovej platforme startovac.cz.

image

FOTO Splnil si detský sen. Tomáš kúpil maringotku len za 2-tisíc eur a prerobil ju na svoje vysnívané sídlo

Objavili sa prvé problémy

1. júna nasadli na nafukovací čln a vydali sa po prúde rieky Svitava. Už prvý deň ich dobrodružnej cesty nebol práve najľahší. Najskôr sa zdalo, že všetko ide podľa plánu, až do momentu, keď sa doplavili do českej obce Babice. „Trochu sme to rozpárali. Máme dieru na člne,“ pochválil sa fanúšikom na TikToku.

Hoci to iste nebol príjemný zážitok, dokázali sa s tým vysporiadať. Dieru zalepili a na druhý deň pokračovali v ceste. Nezaobišli sa však bez ostrej výmeny názorov. Vyzerá to tak, že ponorková choroba sa dostavila veľmi skoro. Aktuálne sú na dobrodružnej výprave šiesty deň a podarilo sa im preplávať 80 kilometrov. 

image

Libor robil modela v Ázii: Namiesto znamenia sa Japonci pýtajú na krvnú skupinu, v Číne si ma miestni fotili

Ľudia im fandia

Na výpravu si toho z kapacitných dôvodov nemohli zobrať veľa. Majú len dva malé stany, v ktorých prespávajú a oblečenie. Ochotní fanúšikovia ich však zásobujú jedlom a dbajú aj o ich pitný režim.

Dobrodruha z Česka veľmi prekvapila podpora ľudí a množstvo pozitívnych reakcií fanúšikov. Ľudia za nimi chodia na miesta, kde prespávajú a nechávajú im tam jedlo alebo čapované pivá. „Doniesli nám včera KFC, McDonald, pivá, slivovicu sme dostali, gin. Dnes ráno nám borec doviezol raňajky,“ hovorí Slouka vo svojom videu. Ochotu fanúšikov si veľmi cení. 

image

Bývalý prostitút Karim je na sociálnych sieťach. Ľudia sú z jeho zážitkov z nočnej Prahy užasnutí, po meste robí aj prehliadky

Podľa Slouku je ich výprava čistý punk. „Chceme to hlavne dokázať tu s týmto člnom za pár drobných. S vybavením za stotisíc to zvládne úplne každý. Takú punk akciu zvládne jednoducho iba Slouka,“ hovorí v jednom z najnovších videí.

Kedy by sa mali do cieľa dostať, zatiaľ netušia. Odhodlanie im však nechýba. Aj keby to malo trvať do Vianoc, svojho cieľa sa vzdať nechcú.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. jún 2024 02:17