Muž ponúka romantické ubytovanie za 79 eur v stane, ktorý je v obývačke jeho londýnskeho bytuAirbnb/
StoryEditor

Aj takto bojuje proti vysokým nájmom. Muž ponúka romantické stanovanie v obývačke svojho bytu

Michal Čiernik12.01.2024., 11:00h

Premýšľal si niekedy nad tým, ako spojiť rustikálny pôvab kempovania s ruchom Londýna? Stačí zamieriť na Airbnb, kde si môžeš prenajať stan v obývačke za 79 eur na noc.

Lajkuj Brainee.sk na

Jednoduché ubytovanie v čínskej štvrti Soho sa opisuje ako "pohodlné komukoľvek" a pre ubytovaných ponúka tú "najlepšiu polohu" v meste. „Na pobyt v tomto romantickom mieste nikdy nezabudnete,“ cituje inzerát portál Metro.

A hoci sa prikláňame k názoru, že na pobyt tu budeš pravdepodobne dlho spomínať, o romantickom prvku sa dá diskutovať. Fotografie totiž ukazujú otvorenú kuchyňu spojenú s obývacou miestnosťou s tromi malými stanmi zoradenými za sebou, pričom v každom z nich sa môžu údajne ubytovať až dve osoby.

Lacné ubytovanie

Za ubytovanie vo festivalovom štýle - vrátane spoločnej kúpeľne a kuchyne - zaplatia hostia do 68 libier za noc (79 eur), pričom pri dlhších pobytoch sa cena zníži v prepočte 44 eur alebo 1325 eur za 30 dní. Namiesto luxusu však návštevníci platia skôr za lokalitu, byt sa nachádza v populárnej čínskej štvrti Soho.

To je lacnejšie ako väčšina ostatných možností v tejto oblasti. Noc v hoteli v Soho sa začína na približne 80 librách, zatiaľ čo priemerný nájom v Londýne bol podľa Rightmove v apríli 2023 2 501 libier mesačne.

image

Od Benátok až po Bali. Vyhľadávané dovolenkové destinácie menia svoje poplatky, v týchto krajinách si priplatíš

Na hostí v stanoch, ktoré sa nachádzajú v spoločenskej časti budovy, kde je viacero izieb inzerovaných ako prázdninový prenájom, sa vzťahujú aj niektoré ďalšie podmienky. „Čas sprchovania je dohodnutý len po 10. hodine ráno zvyčajne každý deň,“ uvádza sa ďalej v príspevku. Navyše ťa budú sledovať bezpečnostné kamery umiestnené priamo nad stanmi "na ochranu batožiny a bezpečnosti" ostatných hostí.

Budeš však mať prístup k Wi-Fi, vyhradenému pracovnému priestoru, klimatizácii, práčke a sušiču vlasov, takže to nie je až také zlé.

Recenzie

„Je to lacné (spíte v stane), ale je to čisté a veľmi dobre umiestnené. Stojí to za to, ak máte obmedzený rozpočet,“ uviedol Renaud, ktorý sa ubytoval v októbri 2023.

Chválou nešetrila ani Lalaine. „Veľmi sa mi páčil stan, ktorý mi bol pridelený, pretože som mala pocit, že som v bezpečnom kempe so súkromím. Pri ďalšej návšteve si ho určite znovu rezervujem,“ prezradila.

image

Za ubytovanie vo festivalovom štýle - vrátane spoločnej kúpeľne a kuchyne - zaplatia hostia do 68 libier za noc (79 eur).

Airbnb/

Dobré recenzie sa však miešajú s tými negatívnymi. „Očakávajte zrejme slabé súkromie pri pobyte v stanoch a hlasný hluk z ulice a ostatných hostí prechádzajúcich okolo vášho stanu počas celej noci,“ napísala recenzentka Alethea.

Ďalší používateľ s menom Giacomo nazval hostiteľa po tom, čo musel so svojím priateľom spať v jednom stane, pretože ostatné dva boli obsadené: „Stan bol malý a nebol určený pre dve osoby. Bolo to, ako keby dvaja ľudia spali v jednej posteli! Aj v najhoršom hosteli som sa mohol osprchovať, kedykoľvek som chcel, a spať v slušnej posteli,“  dodal nespokojný nájomca.

image

Namiesto luxusu však návštevníci platia skôr za lokalitu, byt sa nachádza v populárnej čínskej štvrti Soho.

Airbnb/

Nie je to práve The Ritz, ale vzhľadom na zvyšujúce sa ceny londýnskych izieb to môže byť jediná možnosť, ktorá vyhovuje obmedzenému rozpočtu. Len si nezabudni vziať štuple do uší.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 00:29