Obľúbené ubytovanie je pod paľbou kritikyInstagram/magicbus.sk
StoryEditor

Obľúbené ubytovanie na Liptove je pod paľbou kritiky. O Karose uprostred prírody údajne správca lesa nevedel

Miroslav Kamody26.04.2023., 11:39h

Známy zelený autobus na Liptove patrí už dlhodobo k najzaujímavejším a najnetradičnejším miestam, v ktorých si môžeš prenajať ubytovanie cez Airbnb. RTVS však upozornila, že s autobusom nie je všetko v poriadku.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa reportáže RTVS správca lesa nevedel o tom, že podnikateľ nepojazdný dopravný prostriedok prerobený na ubytovanie na do lesa umiestnil. Prípadom sa aktuálne zaoberajú aj úrady a vyjadril sa k nemu aj riaditeľ Tatranského národného parku Pavol Majko.

Podľa neho ide o odpad, ktorý má skončiť na vrakovisku a nie v prírodnom prostredí. Predsedníčka Urbárskeho pozemkového spoločenstva Dovalovo Viera Boďová zase dodala, že tomuto druhu podnikania sa snažili zabrániť a dnes si nie sú istí, či sa s tým ešte dá niečo robiť.

image

Cez Airbnb sa ubytuješ v historických hradoch a zámkoch. V niektorých stojí jedna noc pár desiatok eur

Majiteľ sa do ukončenia konania vyjadriť nechce

Autobusom v lese sa podľa informácií RTVS už zaoberá Okresný úrad v Liptovskom Mikuláši. K samotnému prípadu sa však vyjadrí až po tom, ako prebehne stretnutie s majiteľom autobusu. 

Samotný majiteľ sa nateraz k celému prípadu vyjadrovať nechce: „Vyjadril som sa tak, že sa nevyjadrím, kým bude prebiehať konanie na Lesnom úrade. Toto konanie stále prebieha a teda platí, že do ukončenia sa vyjadrovať nebudem,” reagoval vlastník autobusu Miroslav pre Brainee.

Obľúbené ubytovanie

Na platforme Airbnb pritom ide o jednu z najzaujímavejších ponúk na ubytovanie v rámci Slovenska. Koniec koncov, svojho času sme ho umiestnili aj do nášho zoznamu najcoolovejších ubytovaní na Airbnb v našej krajine. Má najvyššie hodnotenie päť hviezdičiek a ľudia v komentároch nešetrili chválou. 

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

„Bol to naozaj skvelý zážitok. Autobus je veľmi dobre zariadený, máte k dispozícií naozaj všetko, čo počas pobytu budete potrebovať,” napísal používateľ Jakub, ktorý ubytovanie navštívil tento rok. Ďalší chválili výhľad na Kriváň.

Podľa internetovej stránky autobusu ide o model Karosa LC 735, ktorý majiteľ zaobstaral 15. októbra 2020. Autobus bol následne kompletne prerobený na ubytovanie, 3. marca 2021 bol definitívne presunutý na miesto, ktoré sa podľa RTVS nakoniec ukázalo ako sporné. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:24