Ži ako kráľ.Instagram/interfoodtravel, Twitter/lookforplace, Femina_fr/
StoryEditor

Cez Airbnb sa ubytuješ v historických hradoch a zámkoch. V niektorých stojí jedna noc pár desiatok eur

Michal Čiernik16.03.2023., 10:00h

Od francúzskeho zámku, ktorý je hodinu od Paríža, až po impozantnú pevnosť v divočine Škótska. Pozri si najkrajšie hrady a zámky, v ktorých sa môžeš ubytovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Niektoré nehnuteľnosti sú obklopené vodnými priekopami a majú spálne v týčiacich sa hradných vežičkách, zatiaľ čo iné sa nachádzajú na vrchole stredovekých väzenských ciel a majú tajomné skryté chodby.

Bez ohľadu na to, ktorá pevnosť sa ti zapáči, zaručene sa budeš cítiť ako kráľ vo svojom vlastnom zámku.

Hrad Walton v Anglicku 

„Vládni vo veľkom štýle v tomto majestátnom zámku zo 17. storočia v nádhernej krajine Somerset.“ Tak sa opisuje v zozname Airbnb hrad Walton, ktorý sa nachádza kúsok pobrežného viktoriánskeho mesta Clevedon.

image

Spálne sú na hrade Walton umiestnené vo vežičkách hradu a vo vnútri osemhrannej pevnosti.

Instagram/thesouthwest_uk/

Spálne sú umiestnené vo vežičkách hradu a vo vnútri osemhrannej pevnosti. K dispozícii je samostatná „zábavná vežička“, ktorá je ideálna na vychutnanie si aperitívu pri biliarde, ako aj dve väčšie vežičky na organizovanie večerí a tancov. Nachádza sa tu drevená vírivka, vyhrievaný krytý bazén, knižnica a veľká spoločenská miestnosť s kamenným krbom.

Scone Palace, Škótsko

S viac ako 1000-ročnou históriou je Scone Palace známy ako korunovačné miesto škótskych kráľov. Pre hostí Airbnb je možné zorganizovať špeciálne prehliadky paláca Scone, ktorí majú počas pobytu prístup do súkromných záhrad. V prenájme sa môže ubytovať šesť osôb od 75 eur za noc na osobu.

image

Krídlo Balvaird v severozápadnej časti Scone Palace.

Twitter/the_castle_man/

Chateau de Farcheville plný tajných chodieb

Tento francúzsky zámok zo 14. storočia môžeš mať celý len pre seba. Súkromný hrad, ktorý nikdy nebol otvorený pre verejnosť, sa môže pochváliť 22 spálňami a 34 kúpeľňami. Hostia môžu preskúmať „skryté vchody, skryté chodby a tajné miestnosti“ a dokonca sú tu aj stredoveké väzenské cely, ktoré čakajú na objavenie.

image

Medzi očarujúce prvky Chateau de Farcheville patrí bazén a kúpele, prístupná strecha a podzemná vínna pivnica.

Twitter/femina_fr/

Medzi očarujúce prvky patrí bazén a kúpele, prístupná strecha a podzemná vínna pivnica. Zámok, ktorý pojme viac ako 16 ľudí, má celkovú cenu necelých 20-tisíc eur za noc.

Le Chatelet Thilouze

Hrad bol postavený šľachticom Rene Gallebrunom v roku 1520. „Chatelet, zrekonštruovaný so všetkými modernými vymoženosťami, je ideálny na objavovanie údolia Loiry,“ uvádza sa v popise. Na pozemku s priekopou, šípovými štrbinami a spálňami, ktoré sú umiestnené vo vežičkách zámku a priľahlej kaplnke sa akoby zastavil čas. V prenájme sa môže ubytovať až deväť hostí za 55 eurr na osobu a noc.

image

V hrade Le Chatelet Thilouze sa akoby zastavil čas.

Instagram/ Interfoodtravel/

Hrad Watermouth s múzeom

Hrad Watermouth, ktorý bol dokončený v 19. storočí, sa nachádza v blízkosti pekného prímorského letoviska Ilfracombe. Hostia ubytovaní v apartmáne na prvom poschodí, ktorý sa nachádza v hradných múroch, majú prístup do krytého vyhrievaného bazéna – pri plávaní môžu počuť hudbu unášajúcu sa zo starobylého hradného organu Mortier. 

image

Hrad Watermouth, ktorý bol dokončený v 19. storočí, sa nachádza v blízkosti pekného prímorského letoviska Ilfracombe.

Twitter/a_yisan_/

Na 50-akrovom pozemku hradu nachádzajú nádherné upravené záhrady. V hrade sa nachádza aj múzeum otvorené pre verejnosť plné kuriozít. Cena prenájmu, v ktorom sa môže ubytovať až šesť osôb, je len 45 eur na osobu a noc.

Zámok Arenfels v Nemecku

Zámok Arenfels z 13. storočia sa nachádza medzi vinicami v juhozápadnom Nemecku a týči sa nad malým mestom Bad Honningen na brehu Rýna. Ubytovať sa môžeš napríklad v poľovníckej izbe, ktorá sa nachádza v západnom krídle zámku a ponúka útulnú atmosféru a krásny výhľad na región. Cena izby s vlastnou kúpeľňou, v ktorej sa vyspia štyria, je od 45 eur za noc na osobu.

image

Zámok Arenfels z 13. storočia sa nachádza medzi vinicami v juhozápadnom Nemecku a týči sa nad malým mestom Bad Honningen na brehu Rýna.

Twitter/lookforplace/

Rozprávkový hrad Caverswall

Zámok Caverswall, je postavený na začiatku 17. storočia na mieste hradu z 13. storočia. Keď vystúpiš po točitom schodisku do jednej z kamenných vežičiek hradu, naskytne sa ti malebný výhľad na priekopu, ktorá obklopuje pozemok. Prípadne si môžu prenajať jednu z izieb v hlavnom zámku.

image

Rozprávkové bývanie na hrade Caverswal

Twitter/lifestylandrueb/

Počas svojho pobytu si môžeš vychutnať šálku čaju v dobovej knižnici Wedgwood alebo stráviť večer v hradnej biliardovej miestnosti a jedálni. V zámku sa môže ubytovať viac ako 16 osôb, cena je od 210 eur za noc na osobu. 

Hrad Dollarbeg

Zámok Dollarbeg v škótskom barónskom štýle bol dokončený v roku 1889, neďaleko Stirlingu. Apartmán, ktorý si môžeš prenajať, zahŕňa tri tematické spálne, kinosálu a vežu so súkromnou strešnou terasou s panoramatickým výhľadom na okolitú krajinu a pohorie Ochil. V každej spálni s luxusnou posteľnou bielizňou nájdete štyri postele s baldachýnom. Cena prenájmu, celého apartmánu je 435 eur na noc.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:20