Portofino v TalianskuMaybe/Twitter
StoryEditor

Obľúbená destinácia Slovákov v Taliansku prišla s ráznym opatrením. Ak budeš dlho postávať, hrozí ti mastná pokuta

iDnes.cz14.04.2023., 10:30h

Talianske turistické destinácie prežili počas Veľkej noci nával turistov. A nie vždy išlo o príjemnú záležitosť. Preto sa starosta rozhodol pristúpiť k opatreniam.

Lajkuj Brainee.sk na

Starosta talianskeho mesta Portofino sa preto rozhodol vyhlásiť v meste dve zóny, v ktorých turisti nemôžu čakať a až príliš dlho otáľať, inak im hrozí pokuta 275 eur, píše sa na portáli iDnes. 

Dve „červené zóny“ majú zabrániť tlačenici na miestach, kde sa návštevníci zastavujú, aby si urobili selfie a kde odchádza k strkaniu sa s organizovanými turistickými skupinami a cestujúcimi, ktorí čakajú na návrat svojej výletnej lode, uviedol portál The Times.

image

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov vysychá. Už pred letom hlási obrovské problémy, poriadne nepršalo už vyše dvoch rokov

Hrozí pokuta

Starosta Matteo Viacava tvrdí, že zákaz dlhého zdržovania sa na týchto miestach bol nevyhnutný na ukončenie „anarchistického chaosu“, ktorý by mohol byť nebezpečný napríklad tým, že bude brániť prístupu záchranným službám.

Nezvyčajný zákaz bude platiť do 15. októbra a platí od rána do šiestej hodiny popoludní. Každý, kto sa previní jeho porušením, bude potrestaný pokutou až do výšky 275 eur. 

image

Portofino v Taliansku

Views/Twitter

Platí to pre každého

Starosta trvá na tom, že vznik červených zón nepovedie k obmedzeniu prístupu turistov do Portofina. „Cieľom nie je urobiť mesto ešte viac exkluzívnym, ale umožniť každému, aby si jeho krásu užil,“ povedal.

A odmieta aj obavy, že by pri udelení pokút mohlo dôjsť k zvýhodňovaniu VIP turistov a celebrít, ktoré mesto radi navštevujú. „Portofino nie je nikoho majetok, patrí všetkým,“ povedal. „Každý to musí rešpektovať.“

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 04:40