Pozri najbizarnejšie hotely na svete.Twitter/pluto_styx_888, Elliotblackwe3/
StoryEditor

Apartmán zavesený z hory vo výške 400 metrov či robotický dinosaurus na recepcii? Toto sú najbizarnejšie hotely na svete

Michal Čiernik19.02.2023., 12:00h

Prečo zostávať v nudných, zabehnutých hoteloch, keď je tu svet kreatívnych a svojráznych ubytovaní? Prinášame ti výber tých najšialenejších.

Lajkuj Brainee.sk na

Japonské sci-fi

Ak chceš na dovolenke nahliadnuť do budúcnosti, Japonsko je nepochybne tou správnou destináciou. V hoteli Henn-Na ťa obslúžia roboty a svoju izbu otvoríte pomocou rozpoznávania tváre namiesto bežnej kľúčovej karty.

Hotel Henn-Na je prvý na svete, ktorý má plne robotický personál, takže toto miesto je pre vás, ak máte radi AI a robotiku. Pri check-ine vás môže privítať robot podobný človeku, ale je tiež možné, že vás privíta zdvorilý velociraptor. V tomto podivnom hoteli sa môže stať čokoľvek!

Rozprávkové ubytovanie

Zo sci-fi prejdeme rovno do rozprávky. Mottom tohto hotela je v skutočnosti „všetko, čo si dokážete predstaviť, je skutočné“. Nachádza sa neďaleko Durbuy v Belgicku, malého mestečka zo 17. storočia. Inšpiráciou pre každú hotelovú izbu sú tradičné rozprávky. V skutočnosti sa „La Balade des Gnomes“ prekladá ako „prechádzka škriatkov“. Každá izba zanecháva dojem ako z dobrého filmu Tima Burtona. 

Hotel ako umelecká galéria

Hotel Not Hotel je hravou poctou umeniu a interiérovému dizajnu v Amsterdame. Ako už názov napovedá, Hotel Not Hotel je viac než len prenocovanie. Izby sú skryté alebo zamaskované ako umelecké predmety. Hotel pozostáva z veľkého otvoreného priestoru so všetkými izbami, ktoré sa otvárajú do spoločnej haly, čo znamená, že sa nemusíte túlať po prázdnych chodbách.

Izby nemajú žiadne čísla, takže tie svoje budete musieť identifikovať na základe ich vzhľadu! Každá izba je iná, a keď hovorím iná, myslím to vážne. Môžete sa napríklad ubytovať v autentickom retro električkovom vozíku, tajnej miestnosti za knižnicami alebo miniatúrnom drevenom domčeku.

Luxusný hotel v zaparkovanom lietadle

Hotel Costa Verde je skutočným zážitkom pre milovníkov letectva. Majitelia 727 Fuselage Home zachránili pôvodný boeing z roku 1965 z vrakoviska a dali mu nový život ako elegantný apartmán na kostarickom pobreží.

Možno to už neletí vysoko, ale výhľady sú stále úchvatné! Interiér lietadla Boeing bol zbavený pôvodných dielov a po celom obvode opatrený drevenými panelmi.

Niečo pre milovníkov mušlí

Poznáte to, keď si priložíte mušľu k uchu a započúvate sa do zvukov mora? V hoteli Shell House budete more počuť a cítiť vždy. A nie preto, že hotel vyzerá z vonku aj z vnútra ako obria mušľa, ale pretože je vzdialený len pár krokov od karibských vôd.

Shell House pozostáva z dvoch obytných častí. Na prízemí sa nachádza hlavný rekreačný dom s obývacím priestorom a kuchynským kútom a na druhom je hlavná spálňa. Vedľa je druhá izba, ktorá má manželskú posteľ a kúpeľňu. K dispozícii je aj dvor s bazénom.

image

Sleep tourism: Ísť na dovolenku a spať. Fenomén vyhľadávajú ľudia so spánkovou depriváciou

Futuristické lyžiarske stredisko v Iráne

Keď si predstavíte návštevu Iránu, vašu myseľ s najväčšou pravdepodobnosťou zaplavia negatívne obrazy a správy o aktuálnom dianí v regióne. Irán je však domovom niekoľkých neuveriteľných lyžiarskych stredísk. Len asi hodinu za hlavným mestom Teherán sa v pohorí Alborz v nadmorskej výške 2 500 metrov nachádza malá dedinka Shemshak. Po príchode vás privíta modrá obloha, čerstvý prašan a futuristická budova lyžiarskeho stredisko Barin.

Celkový dizajn zahŕňa flexibilnú štruktúru voľného tvaru, ktorá odráža zasnežené vrcholy svahov a meniacu sa krajinu. Každá rezidencia pripomína arktické iglu.

image

Je ti chladno? Toto sú najlepšie slnkom zaliate destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť aj v zime

Hotel v tvare sopky s nádychom mágie

Konštrukcia v tvare sopky je pokrytá rastlinami, po stenách (a pred oknom vašej izby) steká vodopád a do haly vedie opičí most. Tento jedinečný hotel bol postavený v čilskej biosférickej rezervácii Huilo Huilo. Hotel Montana Magica Lodge sa nachádza v strede dažďového pralesa o rozlohe 373 kilometrov štvorcových. A vo vnútri to vyzerá miestami rovnako divoko ako z vonku.

Niečo pre milovníkov adrenalínu

Môže byť niečo neuveriteľnejšie (a hrôzostrašnejšie) ako pobyt v sklenenej krabici visiacej z hory? V Skylodge Adventure Suites získate útulný apartmán s obývacou izbou a kúpeľňou, takže je to napoly dobrodružstvo, napoly pohodlné ubytovanie. Závesné moduly sa nachádzajú medzi Cuscom a Machu Picchu v čarovnom Sacred Valley v Peru.

Každá z troch kapsúl pojme osem ľudí. Aby ste do nej ale dostali, musíte však vyliezť 400 metrovkľukatého horského chodníka.

image

Luxus, ktorý si nemôžeš dovoliť. Pozreli sme sa do útrob tých najdrahších hotelových izieb na svete

A na záver niečo naozaj nechutné

Čo hovoríte na bývanie v hrubom čreve? CasAnus navrhol Joep van Lieshout a pôvodne bol koncipovaný ako mobilný výstavný priestor. Ale keďže sa ukázalo, že pohyb objektu je náročný, rozhodli sa dať CasAnusovi trvalé miesto. Momentálne sa nachádza v Stekene v Belgicku.

CasAnus je vhodný pre dve osoby a má manželskú posteľ, WC, sprchu a jedálenský stôl so stoličkami. Nie je tu kuchyňa, ale našťastie je ráno pred dverami veľký raňajkový kôš.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:42