Internetový prízrak Slender Man bude ešte desivejší.Twitter/morten Wisting/
StoryEditor

Slender Man sa vracia v staronovej hororovej hre. Naposledy prispela k tomu, že 12-ročné školáčky dobodali svoju kamarátku

iDnes.cz02.08.2023., 09:30h

Internetový fenomén hororovej postavy Slender Man ešte nepovedal posledné slovo. Jeho najlepšia hra totiž sľubuje, že vďaka pripravovanému prepracovaniu v modernom engine Unreal 5 bude desivejšia ako kedykoľvek predtým.

Lajkuj Brainee.sk na

​Slender Man vznikol v roku 2009 ako jeden z mnohých príspevkov do photoshopovej súťaže o vytvorenie najlepšej hororovej príšery, no rýchlo zaplavil celý internet, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Postava muža v obleku s neprirodzene dlhými rukami sa potom stala hlavným antagonistom rovnomennej hry, ktorá sa napriek svojej primitívnej hrateľnosti teší mimoriadnej popularite a mnohým napodobňovateľom.

image

Vyháňač diabla sa vracia v novom traileri. K posadnutým deťom v kultovom horore sa vráti ikonická postava

Slender Man bude desiť ďalšiu generáciu detí

Najznámejšia z nich sa volá Slender: The Arrival a na jeho výrobe sa podieľal pôvodný autor konceptu Eric Knudsen. Žiaľ, popularita tohto fenoménu zašla tak ďaleko, že sa v roku 2014 stala hlavným motívom hrôzostrašného činu, keď sa dve iba dvanásťročné dievčatá zo Spojených štátov pokúsili dobodať svoju rovnako starú kamarátku, aby Slender Manovi priniesli obeť.

Po tejto udalosti záujem o túto postavu z pochopiteľných dôvodov trochu opadol, ale to by sa mohlo čoskoro zmeniť. Štúdio Blue Isle totiž plánuje hru Slender: The Arrival pri príležitosti desiateho výročia jej vydania obohatiť o novú grafiku.

A nie hocijakú - vývojári siahli rovno po najmodernejšom engine Unreal Engine 5, ktorý je vďaka prepracovanej technológii atmosférického osvetlenia pre hororový žáner ako stvorený. Súčasná špeciálna edícia bude obsahovať aj nový obsah, ktorý by mal vysvetliť pôvod Slender Mana.

image

Internetový prízrak Slender Man bude ešte desivejší.

Twitter//

Či však bude toto rozšírenie pre všetkých súčasných majiteľov hry zadarmo, alebo si ho budú musieť zakúpiť, nie je v tejto chvíli úplne jasné.

Posadnuté dievčatá sa považovali za hrdinky

V roku 2014 školáčky Morgan Geyserová a Anissa Weierová vylákali svoju najlepšiu kamarátku Payton Leutnerovú do lesa, kde ju 19-krát bodli kuchynským nožom. Chceli Slender Manovi priniesť ľudskú obeť. Všetky tri dievčatá mali len 12 rokov.

V sobotu 31. mája 2014 okolo deviatej hodiny ráno keď Greg Steinberg odbočil z cyklotrasy na lesnú cestu, prešiel len niekoľko desiatok metrov pomedzi stromy, keď v zdesení stlačil obe brzdy tak silno, že preletel cez riadidlá. Na zemi pred ním ležalo mladé dievča v kaluži krvi. Chytila sa za brucho a stonala od bolesti.

„Prosím, pomôžte mi, bodli ma,” zašepkala a z kútika úst jej vytekal pramienok krvi. Greg okamžite vytiahol telefón a zavolal záchranku. Dievča sa naňho vďačne usmialo a ďalších nekonečných päť minút, až do príchodu lekárov, ktorí sa museli preplietať pomedzi stromy na ceste od sanitky zaparkovanej na okraji lesa, kŕčovito držala cyklistovu ruku.

image

Číňania plánujú na trh priniesť hračku ako z hororu. Plyšový macko porozpráva deťom príbehy pred spaním

Čo presne sa v lese stalo a ktoré z dvoch dievčat ako prvé navrhlo Slender Manovi "priniesť ľudskú obeť", sa nikdy nedalo s istotou zistiť, pretože obe sa - čo nie je príliš prekvapujúce - snažili obviňovať jedna druhú.

Detektívi sa však priklonili k verzii, že aktívnejšia a fyzicky silnejšia Morgan sa pokúsila zavraždiť svoju kamarátku nožom, ktorý predchádzajúci večer ukradla z domu svojich rodičov. Zatiaľ čo Anissa stála vedľa a nervózne sa prechádzala v kruhu, Morganová bezbrannú obeť 19-krát bodla do hrudníka, brucha, trupu, rúk a stehien.

Ťažko zranená Payton prežila len zázrakom - jej "priatelky" predpokladali, že je už mŕtva, a vydali sa hlbšie do lesa, aby našli Slender Mana a pochválili sa svojím činom. Pobodané dievča sa z posledných síl doplazilo k cyklistickej cestičke, po ktorej našťastie práve prechádzal Greg Steinberg.

Skončili na psychiatrii

„​Slender Man mi povedal, že ak pre neho niekoho nezabijem, vyvraždí celú moju rodinu,” povedala 12-ročná Morgan, ktorá sa na radu svojich právnikov priznala k pokusu o vraždu druhého stupňa.

Školáčka, ktorá má IQ 142, trpí duševnou chorobou, a preto podľa správ psychológov nie je za zločin zodpovedná. Súd jej však nariadil povinné liečenie na psychiatrickom oddelení na najdlhšie možné obdobie štyridsiatich rokov.

Ak sa počas tejto doby nezistí, že sa vyliečila, bude prepustená vo veku päťdesiattri rokov. Anissa bola tiež poslaná na psychiatrické oddelenie a na povinnej liečbe môže stráviť až 25 rokov.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 20:22