Nórske futbalistky si pomocou AI prsteňov okrem iného merajú aj menštruáciu.Instagram/Marenmjelde/
StoryEditor

Športovkyne si nasadzujú inteligentné prstene. Nórske futbalistky si pomocou nich sledujú menštruáciu

TASR01.08.2023., 14:01h

Novinku využívajú napríklad Maren Mjeldeová, Emily Haaviová a Ingrid Syrstadová Engenová. Prstene však môžu mať nasadené iba mimo ihriska.

Lajkuj Brainee.sk na

Nórske futbalistky používajú na majstrovstvách sveta vo futbale inteligentné prstene. Tie ich informujú o zdravotnom stave a tiež varujú hráčky pred blížiacou sa menštruáciou.

image

Nová dávka falošnej reality? Umelá inteligencia vygenerovala influencerov, ľudia ich followujú a veria, že sú skutoční

Túto novinku využívajú Maren Mjeldeová, Emily Haaviová a Ingrid Syrstadová Engenová, prstene môžu mať na ruke mimo ihriska. Údaje z nich dávajú hráčkam aj rôzne iné informácie. Napríklad o držaní tela, o aktuálnom zdravotnom stave a slúžia aj ako prevencia pred možným zranením.

Podpora ženských klubov

„Prsteň mi pomáha sledovať moju telesnú teplotu a aj začiatok menštruácie. To je pre ženy vo futbale veľmi dôležité,” uviedla Mjeldeová pre britské médiá.

image

Nórske futbalistky

TASR/AP Photo/Rafaela Pontes

Zariadenie prináša aj cenné informácie o spánku, regenerácii, ako aj optimalizácii kondície športovcov. Používanie inteligentných prsteňov podporujú aj ženské futbalové kluby FC Chelsea a FC Barcelona.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 14:23