Koordinátor erotických scén bude dohliadať aj na pc hry.Youtube/baldur‘s Gate/
StoryEditor

Koordinátor erotických scén má intimitu pod kontrolou. Po novom už dohliada aj na pohlavný styk druida v medvedej podobe

iDnes.cz31.07.2023., 15:00h

Vo svete filmu je to už nejaký čas bežná prax a teraz sa trend "koordinátorov intimity" dostáva aj do sveta počítačových hier. Jednými z prvých, ktorí využili ich služby, boli tvorcovia pripravovaného hitu Baldur‘s Gate 3.

Lajkuj Brainee.sk na

Technologický pokrok na čele s umelou inteligenciou prinesie koniec mnohým tradičným pracovným miestam, ale zároveň vzniká mnoho ďalších. Jedným z nich je "koordinátor intimity". Jeho úlohou je zabezpečiť, aby počas natáčania erotických scén nevznikali situácie, ktoré sú pre členov štábu či hercov nepríjemné. Je vlastne spojkou medzi hercami a režisérom a zabezpečuje všeobecný konsenzus nad všetkým, čo sa na pľaci odohráva.

Dopyt po týchto špecialistoch vznikol po prepuknutí škandálu Harveyho Weinsteina a potom Me Too a dnes sa bez nich nezaobíde prakticky žiadny vysokorozpočtový film, vrátane napríklad aktuálneho hitu Oppenheimer.

Teraz zrejme nachádzajú uplatnenie aj pri výrobe počítačových hier. Jednou z prvých lastovičiek bude pripravované pokračovanie kultovej fantasy RPG Baldur‘s Gate, ktoré vyjde už budúci mesiac.

image

Starého muža obklopuje hárem mladých žien: Spisovateľ Houellebecq natočil porno. V marci vyjde celý film

Jeho tvorcovia zo štúdia Larian Studios sa pýšia tým, že hráč bude mať absolútnu slobodu v konaní, čo samozrejme okrem širokej škály možností znamená aj ovplyvňovanie priebehu príbehu a bojov. A tiež to znamená, že v nej budú môcť súložiť. K dispozícii bude množstvo možných partnerov všetkých pohlaví, rás a veľkostí a už sme mali možnosť vidieť napríklad pohlavný styk s druidom v jeho medvedej podobe. Nie je teda divu, že pri natáčaní dabingu a motion capture scén so skutočnými hercami hrozilo, že vzniknú neželané situácie. Ale nestalo sa tak.

"Nikdy som pri nahrávaní necítila ‘fuj‘," prezradila pre BBC herečka Jennifer English, ktorá má vraj veľmi nízky prah nechutnosti. Podľa všetkého teda koordinátor intímnych scén odviedol dobrú prácu, o čom sa presvedčíme 3. augusta na PC a o mesiac neskôr na PlayStation.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 00:01