Pixie zarába za mesiac viac ako mnohí za niekoľko rokovInstagram/roxyjacenko
StoryEditor

11-ročná Pixie zarába mesačne 120-tisíc eur. Zo svojej firmy teraz odchádza na dôchodok, aby nastúpila na strednú školu

Miroslav Kamody02.03.2023., 08:00h

Toto dieťa mesačne zarobí viac ako ty za celý rok. Keby sa biznisu venuje ďalej, v 15-tich by z nej bola milionárka.

Lajkuj Brainee.sk na

Drvivá väčšina z nás má pred sebou ešte desiatky rokov do dôchodku. Mnohí z nás budú radi, ak sa naň dostanú pred dovŕšeným 65 rokov, píše portál LadBible. A potom je tu Pixie Curtis, ktorej zrejme budeš poriadne závidieť.

Pixie má totiž len 11 rokov, no už teraz je však pripravená odísť do dôchodku. Predajom hračiek totiž údajne zarába vyše 120-tisíc eur mesačne. Za všetkým je jej značka Pixie‘s Bows, ktorá ju vystrelila do úplnej inej ligy, ako bežné deti, ktoré si vystačia aj s niekoľkoeurovým vreckovým.

image

Deti žalujú Rakúsko za to, že ich dostatočne nechráni pred klimatickou hrozbou. Najmladšie má len 5 rokov

Toto dieťa počas pandémie vybudovalo pôsobivý biznis s mašľami a dokonca spustila aj podnikanie v oblasti fidget spinnerov. Samozrejme, za všetkým nestojí sama. Pixie je dcérou austrálskej PR guru Roxy Jacenko, ktorá jej očividne pomáhala.

Príprava na strednú školu

Ďalšia vec je tá, že na svojom projekte musela tvrdo pracovať, kým sa dostala do momentu, že biznis jej mesačne prinášal viac ako 100-tisícové tržby. Aj napriek tomuto obrovskému úspechu však teraz Pixie musí ísť na polovičný dôchodok, aby sa mohla sústrediť na nástup do strednej školy.

Roxy v rozhovore pre news.com.au povedala: „Pixie sa rozhodla zavesiť topánky z internetového hračkárstva, aby sa mohla sústrediť na blížiaci sa vstup na strednú školu... Skrátka, v priebehu posledných mesiacov sme ako rodina diskutovali o budúcich podnikateľských plánoch a rozhodli sme sa, že hoci to bola úžasná cesta, ktorá sa začala pred tromi rokmi, nastal čas preorientovať sa na strednú školu, ktorá je hneď za rohom..”

Ako dodala, „zatiaľ čo internetový obchod Pixie‘s Pix zostane zachovaný, vráti sa k tomu, ako začal v roku 2011 – ako najlepšia destinácia pre detské vlasové doplnky a mašle do vlasov známe ako mašle Pixie – niečo, čo budeme aj naďalej zvládať spoločne, ale pri oveľa menšom čase/tlaku pre Pixie.”

image

Matka siedmich detí chcela byť vždy dievčaťom. Manželka ju opustila, napokon si ju adoptoval pár túžiaci po potomkovi

Auto aj luxusná oslava

Jej mama sa však vyjadrila aj k tomu, že finančný úspech Pixie by teoreticky znamenal, že v pätnástich rokoch by mohla odísť na plnohodnotný dôchodok ako milionárka. To však neznamená, že peniaze si aktuálne neužíva.

Pixie aktuálne žije bohatým životných štýlom, a to vrátane oslavy jej 11. narodenín, ktorá stála cez 25-tisíc eur. Okrem toho je hrdou majiteľkou G-éčkového Mercedesu Benz v hodnote 170-tisíc, aj keď úprimne netušíme, na čo jej ešte niekoľko rokov bude.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:28