59-ročný muž sa cíti ako dievčatko. Adoptoval si ho pár.Stefonknee Wolscht/Youtube
StoryEditor

Matka siedmich detí chcela byť vždy dievčaťom. Manželka ju opustila, napokon si ju adoptoval pár túžiaci po potomkovi

bibiDnes.cz20.02.2023., 13:00h

59 ročná Stefon Wolcht má sedem detí a je transrodovou ženou. Prednedávnom sa nechala adoptovať párom, ktorý nazýva mamou a otcom, Stefonee sa totiž rada správa ako dieťa.

Lajkuj Brainee.sk na

23 rokov žila s manželkou, ktorá vedela, že je jej partnerka transrodová. Keď už pre ňu bola situácia neúnosná, rozhodla sa Stefonee opustiť spolu s deťmi. V tej chvíli Stefonee prišla s informáciou, že sa cíti byť dievčatkom, píše sa na portáli iDnes.

Podstúpil terapiu, stal sa dievčaťom

Podstúpila aj hormonálnu terapiu estrogénom. Presnejšie o sebe hovorí ako o dieťati a preferuje oslovenie Stefonee. „Som šťastná, že môžem byť sama sebou,“ hovorí. 

Stefonee s rodinou nemá príliš dobré vzťahy, čo ju podľa svojich slov veľmi mrzí. Tvrdí, že byť sama sebou je pre ňu to najdôležitejšie. Už viac nechcela nič skrývať. „Cez internet som sa zoznámila s párom, ktorý túžil po dieťati, chcel sa o mňa starať. Moji adoptívni rodičia sú úžasné. Češú mi vlasy, skladajú so mnou puzzle a starajú sa o mňa ako o skutočné dievčatko,“ uviedla v jednom u videí na svojom Youtube kanáli.

Deti sa s ním nechcú moc stretávať

Uznáva, že správanie rodičov je tak trochu zvláštne a pre spoločnosť neprijateľné. Aj napriek tomu ale verí, že nikomu svojimi činmi neubližujú a nerobia nič protizákonné. „Prvýkrát som si začala obliekať šaty, keď som bola ešte v manželstve. Moja žena mi kúpila nejaké ženské oblečenie, keď ma videla, ako si ho pozerám v časopise,“ pokračovala Stefonee v rozhovore pre Dailystar. 

Manželka jej správanie spočiatku prijímala, no neskôr už pre ňu nebolo prijateľné. Dokonca deťom stretávanie zakázala. Dnes už sa s matkou Stefonee bavia, ale nie všetci potomkovia sa s ňouchcú stretávať. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:08