Chceš žiť ako rímsky cisár?Instagram/Timesproperty/
StoryEditor

Chceš žiť ako rímsky cisár? V Taliansku je na predaj stredoveký hrad za cenu štvorizbáku v Starom meste v Bratislave

Michal Čiernik31.07.2024., 10:00h

Snívaš o živote v luxusnom stredovekom hrade? Jeden je na predaj na severe Talianska.

Lajkuj Brainee.sk na

Hrad Valdengo, ktorý leží na severe Talianska medzi Turínom a Milánom, je na trhu za 790-tisíc eur. To je menej ako za štvorizbový byt v bratislavskom Starom Meste.

image

Taliani rozpredávajú domy za euro. Je to však skôr marketingový ťah - muž sa podelil, koľko ho „dom za euro“ skutočne stál

Táto majestátna nehnuteľnosť obklopená zvlnenými zelenými kopcami, ktorá je akoby vystrihnutá z dobového seriálu, ti však ponúka oveľa viac. Predmetom predaja je hlavná časť hradu, ktorá stojí na miernom kopci, z ktorého si môžeš vychutnať 360 stupňový výhľad na Alpy s vrchom Monviso, cez kopce a pláne Novary až po dedinu Valdengo v popredí.

Hlavná budova, ktorej základy pochádzajú z 12. storočia, sa nachádza v dedine, o ktorú sa obyvatelia dobre starajú. Opravené budovy, skvelé občianske vybavenie. V súčasnosti je nehnuteľnosť len čiastočne obývaná na prízemí. Zvyšná časť, ktorej stropy s freskami zostali po stáročia nezmenené, je venovaná izbám a sálam s kozubmi a zariadením, ktoré umocňuje jej historický ráz.

Monumentálne schodisko vedie na prvé poschodie, ktoré je celé venované spálňam. Tých je dokopy v celej budove 29. K nim je k dispozícii na 1700 metroch štvorcových šesť kúpelní.

Rekonštrukcia

Nehnuteľnosť však potrebuje rozsiahlejšiu rekonštrukciu. V skutočnosti, hoci si niektoré časti zachovávajú historickú krásu a stopy ušľachtilého pôvodu, systémy, vybavenie a kúpeľne sa musia modernizovať. Je potrebné kompletne prerobiť strechu a niektoré podlahy.

image

Predmetom predaja je hlavná časť hradu, ktorá stojí na miernom kopci, z ktorého si môžeš vychutnať 360 stupňový výhľad na Alpy s vrchom Monviso, cez kopce a pláne Novary až po dedinu Valdengo v popredí.

Instagram/angela_lobefaro

Táto krásna historická nehnuteľnosť je len jedna z mnohých, ktoré sú ponúkané na trhu za celkom "rozumnú" cenu. Taliansko sa tak už od roku 2017, kedy sa po prvýkrát rozhodla predávať domy za jedno euro, snaží zvrátiť vyľudňovanie vidieckych oblastí a riešiť problém chátrajúcich budov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. september 2024 06:32