Chceš žiť ako legendárna da Vinciho Mona Lisa?X/Rep_firenze, Wikimedia/
StoryEditor

FOTO Chceš žiť ako legendárna Mona Lisa? Talianska vila, ktorú kedysi vlastnila jej rodina, je na predaj

Michal Čiernik23.07.2024., 11:30h

Na trh sa dostala historická usadlosť, ktorú predtým obývala rodina Francesca del Gioconda, manžela Mony Lisy.

Lajkuj Brainee.sk na

Viac ako 700-ročná vila, ktorá sa nachádza na vidieku v Scandicci, obci s 50-tisíc obyvateľmi západne od Florencie v Taliansku, kedysi patrila rodine Francesca del Gioconda. Ten poveril Leonarda da Vinciho, aby namaľoval portrét jeho manželky, Lisy del Giocondo. Od konca 18. storočia je tento obraz vystavený v parížskom Louvri a dodnes je považovaný za najslávnejší obraz na svete.

image

Česko spustilo gigantický výpredaj štátu. Na predaj je cez 30-tisíc nehnuteľností, medzi nimi sú hrady, pozemky aj cintoríny

Historická nehnuteľnosť stojí 18 miliónov eur a predáva ju Italy Sotheby‘s International Realty. „Vila má osobitný umelecký a historický význam a je registrovaná v Úrade pre architektonické a krajinné dedičstvo,“ povedala pre Mansion Global Diletta Giorgolo, vedúca rezidenčného oddelenia v Italy Sotheby‘s International Realty. „Celý komplex je v perfektnom udržiavanom stave a v súčasnosti je využívaný ako súkromná rezidencia,“ dodala.

image

Štvorposchodová vila má rozlohu približne 2 800 štvorcových metrov.

Facebook/Italy Sotheby‘s International Realty/

Vila bola postavená okolo roku 1300 a v roku 1498 sa stala majetkom klanu Giocondo, krátko predtým, ako da Vinci začiatkom 16. storočia namaľoval Lisu. Giocondos nakoniec prenechal príbytok rodine Antinori. Nehnuteľnosť si zachováva názov Antinori a oficiálne sa nazýva Villa Antinori di Monte Aguglioni.

Kaštieľ prešiel v priebehu rokov mnohými renováciami, ale stále obsahuje veľa dobových detailov, vrátane súkromnej kaplnky, ktorá slúži ako jasný príklad náboženskej architektúry sedemnásteho storočia.

Medzi ďalšie budovy na 27 hektárovom pozemku patrí dom správcu, oranžéria, skleník, tenisový kurt bazén a rôzne budovy na poľnohospodárske účely.

14 spální a 15 kúpelní

Štvorposchodová vila má rozlohu približne 2 800 štvorcových metrov a ponúka dva vchody – súčasný hlavný a pôvodný vchod, ktorý vedie cez železnú bránu na cestu do záhrady lemovanú cyprusmi, ako aj služobný vchod. Ďalej je tu vstupná hala, päť salónikov, jedáleň, knižnica a posilňovňa. Celkovo je v rezidencii uvedených 14 spální a 15 kompletných kúpeľní. 

image

Medzi ďalšie zaujímavosti hlavnej budovy patria izby pre zamestnancov, výťah, obrovská knižnica a terasa na druhom poschodí nazývaná „dell‘clock“, z ktorej je nádherný výhľad na toskánsky vidiek.

Facebook/Italy Sotheby‘s International Realty/

Medzi ďalšie zaujímavosti hlavnej budovy patria izby pre zamestnancov, výťah, obrovská knižnica a terasa na druhom poschodí nazývaná „dell‘clock“, z ktorej je nádherný výhľad na toskánsky vidiek.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 11:56